A A

Menu
Home / Welzijn / Ondersteuning / SWOM vakantiereis 2018

SWOM vakantiereis 2018

Jaarlijks biedt SWOM een goed georganiseerde vakantiereis aan in eigen land voor mensen van 55 jaar en ouder*. Lijkt het u leuk om mee op vakantie te gaan, maar wilt u eerst weten wat het inhoudt? Kom dan naar de informatieochtend die een aantal maanden voor vertrek wordt georganiseerd. Bent u dan enthousiast, dan kunt u zich gelijk aanmelden. Hou de website in de gaten (nieuws en agenda) om te ontdekken wanneer de informatieochtend is. Meestal wordt de bijeenkomst in het najaar (november) gehouden.

Het programma van 2018 was:
In 2018 gingen er 40 tot 45 mensen mee op vakantie. Wilt u weten hoe zij het ervaren hebben? Lees dan dit korte sfeerverslag.

Dit stond er op het programma voor afgelopen jaar:

Zaterdag 19 mei: 
We vertrekken om 13:00 uur vanaf Kasteelplein Montfoort. Onderweg maken we een stop voor kop koffie met een koekje. Na het inchecken in het stadshotel worden de koffers naar uw kamer gebracht. Rond 18.00 uur wacht ons een driegangendiner.

Zondag 20 mei:
Deze ochtend is vrij te besteden met mogelijkheid tot kerkgang. Na de lunch is er een gezellige feestelijke middag, georganiseerd door de dochters en hun echtgenoten van Nel Vlooswijk en Mieke Callaars. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door ASR verzekeringen. De avond is vrij te besteden.

Maandag 21 mei:
Na het ontbijt gaan we naar een schoolmuseum, waar we zelfs een lesje krijgen. Na de lunch kunt u het openlucht kunstevenement in de straten van Ootmarsum bezichtigen. In de avond wordt er een bingo in het stadshotel georganiseerd.

Dinsdag 22 mei:
De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch vertrekt onze bus naar een Shitaki boerderij in Tilligte. Hier krijgen we een rondleiding met een kleine proeverij en een kopje koffie met……….In de avond wordt er een presentatie verzorgd over Heemkunde (Heemkunde, is kennis van en onderzoek naar de eigen leefomgeving. Het gaat onder meer om de geschiedenis, de geografie en het dialect van een woonplaats of omgeving)

Woensdag 23 mei:
De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch gaan we de mooiste Synagoge van Enschede en Nederland bezoeken. De avond is vrij te besteden

Donderdag 24 mei:
Deze ochtend kunnen de liefhebbers een markt in Ootmarsum te bezoeken. Wilt u liever niet naar de markt, geen probleem want de ochtend is vrij te besteden. In de middag vertrekt de bus naar een Paarden melkerij in Harbrinkshoek. Avonds kunnen de voetjes van de vloer tijdens de folkloristische dansavond bij het hotel aan de Maas.

Vrijdag 25 mei:
De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch gaan we met de bus een prachtige tocht rijden naar Nordhorn in Duitsland. Daar is gelegenheid om te winkelen. Dan is het alweer de laatste avond van deze reis en die wordt feestelijk afgesloten met een speciale warm/koud buffet en aansluitend het Decap orgel.

Zaterdag 26 mei:
Na het ontbijtbuffet is het weer tijd om de koffers te pakken en dan vertrekken we weer richting Montfoort.

Er is een uitgebreid avondprogramma met onder andere spellen, film, zang of muziek.

Deze geheel verzorgde reis kostte € 585,00 per persoon. 
De meerprijs voor een éénpersoonskamer is € 70,00

Inbegrepen bij de prijs:

  • De heen en terugreis met een luxe touringcar, toeristenbelasting, verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).
  • Alle activiteiten.
  • Alle excursies, inclusief entree
  • Het kopje koffie in de avond

De SWOM vakantiereis wordt begeleid door twee enthousiaste vrijwilligers: Mieke Callaars, tel:0348-472128 en Nel Vlooswijk, tel 0348-472678.

Let op: Deze reis is wel bedoeld voor mensen die zichzelf goed kunnen behelpen, en dus redelijk ter been zijn.