A A

Menu
Home / Vrijwilligers / Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Inwoners actief in Montfoort en Linschoten
Door vrijwilligerswerk te doen krijgt u de kans om uw talenten in te zetten en zelfs verder te ontwikkelen. En daar hebben andere mensen weer plezier van. We willen mensen stimuleren om aan de slag te gaan met vrijwilligerswerk en op die manier een bijdrage te leveren aan de samenleving. Vrijwilligerswerk vergroot uw sociale netwerk. U leert nieuwe mensen kennen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, u krijgt meer plezier in uw leven en als u gaat solliciteren staat het ook nog eens goed op uw CV.

Onze helden!
De inwoners van Montfoort en Linschoten profiteren direct van de inzet van onze vrijwilligers: er worden activiteiten georganiseerd, gasten op onze aanschuifdiners ontvangen, de maaltijden worden thuis bezorgd, ouderen bezocht, een mantelzorger heeft eens tijd voor zichzelf en tijdens de informatieavonden staat een vrijwilliger achter de bar.

Onze vrijwilligers worden ondersteund door medewerkers van SWOM. Er is ook een vertrouwenscontactpersoon voor vrijwilligers die meedenkt over ons vrijwilligersbeleid. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers een overeenkomst waarin de rechten en plichten zijn vastgelegd.

Vrijwilliger worden bij SWOM? Kijk voor het complete aanbod op montfoortwerkt.nl

 

 

SWOM in het nieuws

In Linschoten rijdt nu tien jaar een duofiets rond en dat was in het begin best een bezienswaardigheid, zegt vrijwilliger Johanna Blankestein (74). "Dan zaten ze je wel na te kijken of ze stapten af om te zien wat het was." Maar gelukkig zie je hem de laatste jaren steeds meer rijden. De tweezitter maakt het voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk om toch een ritje in de buitenlucht te maken. Een vrijwilliger trapt en de bijrijder kan de pedalen ook bedienen, maar hoeft dat niet per se.

Het is in Montfoort een bekend plaatje: elke woensdagmiddag razen zo'n vijftien ouderen over de paden en lanen. Ze zijn van de plaatselijke scootmobielclub. RTV Utrecht reed afgelopen woensdag met hen mee. Wilt u het filmpje bekijken? Klik dan hier.

'Meer meldingen van burenruzie’.
Een bemiddelaar van Buurtbemiddeling Utrecht is geïnterviewd voor de podcast De Dag op NOS radio 1. Leuk om te bekijken, ook voor mensen die buurtbemiddeling niet kennen. Het interview begint na 12.20 minuten en duurt 13 minuten. Klik hier om het interview te bekijken.

Meer informatie

Bel ons op (0348) 46 91 09

Meldt u aan

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Klik hier om u aan te melden