A A

Menu
Home / Laatste nieuws

Laatste nieuws

dinsdag, 25 september, 2018 - 16:29

Informatieavond dementie, 4 oktober 2018

Is Alzheimer hetzelfde als dementie? Alzheimer is een vorm van dementie, maar niet alle vormen van dementie zijn Alzheimer.
MEER INFO
donderdag, 13 september, 2018 - 11:08

SWOM inloopspreekuur 'formulierenbrigade' stopt in Linschoten

Vanaf 1 maart 2018 biedt SWOM een inloopspreekuur aan voor inwoners die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren, zoals DigiD aanvragen en activeren, aanvragen van bijzondere bijstand / toeslagen / internet, toeslag kinderopvang, OV pas of inschrijving woningnet.
MEER INFO
maandag, 10 september, 2018 - 10:34

Activiteit voor jonge mantelzorgers

Veel jongeren hebben er mee te maken. Bij hen thuis is iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een depressie, een spierziekte of een verslaving.
MEER INFO
donderdag, 6 september, 2018 - 10:21

SWOM verruimt haar openingstijden

Voorheen was ons kantoor op vrijdagmiddag gesloten, maar...
MEER INFO
dinsdag, 28 augustus, 2018 - 11:55

SWOM doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne

Vind je dat SWOM ook een steuntje in de rug kan gebruiken?
MEER INFO
dinsdag, 21 augustus, 2018 - 09:35

De Alzheimer Experience

De Alzheimer Experience is een interactieve film waarin het leven van een persoon met Alzheimer gevolgd wordt, gezien door de ogen van de patiënt zelf. Hierdoor ervaart u iets van hoe het is om Alzheimer te hebben. Op elk moment kan de kijker het perspectief selecteren van een willekeurig persoon in de film. Het beeld verschuift dan naar het perspectief van die persoon, waarbij men ook de gedachten van die persoon hoort. Op deze manier ziet een kijker het verschil in beleving van de realiteit, en hoe deze verschillen leiden tot conflicten en onbegrip. De Alzheimer Experience heeft tot doel de kennis- en begripskloof tussen de gezonde buitenwereld en de belevingswereld van mensen met dementie te verkleinen.
MEER INFO
dinsdag, 19 juni, 2018 - 14:17

Wijziging tijden inloopspreekuur, sociaal team SWOM

Vanaf 1 juli 2018 tot 1 september gaat het zomerrooster van het inloopspreekuur sociaal team in.
MEER INFO
maandag, 25 juni, 2018 - 15:45

Montfoort Dementievriendelijk!

Wat zou jij doen als je Hans tegenkomt?
MEER INFO
dinsdag, 29 mei, 2018 - 13:28

Geen inloopspreekuur van sociaal team op 5 juni 2018

Dinsdagmorgen 5 juni is er geen inloopspreekuur van het sociaal team. U kunt wel telefonisch contact opnemen met de receptie. De receptioniste zal uw boodschap noteren en doorgeven aan het sociaal team. U wordt dan 's middags of anders de dag er na terug gebeld.
MEER INFO
donderdag, 24 mei, 2018 - 11:10

'Dan wappert mijn hart naar je toe'

In het boek "Dan wappert mijn hart naar je toe" beschrijft Janneke Harmsen haar persoonlijke verhaal over de relatie met haar echtgenoot. Haar man Dick is halverwege de zestig als de eerste verschijnselen zich bij hem openbaren. Wanneer de diagnose Alzheimer is gesteld, richt ze zich direct tot haar echtgenoot omdat ze vindt dat ze niet over hem, maar met hem moet praten.
MEER INFO