A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod gezamenlijke diensten / Mobiele alarmering

Mobiele alarmering

Altijd en overal iemand om op terug te kunnen vallen

Veel ouderen durven niet alleen de straat meer op. Herkenbaar, want er is altijd angst dat hen iets kan overkomen, zoals een val. Maar ook onnodig, want er is altijd hulp dichtbij. Met mobiele alarmering kan iedereen overal in Nederland contact maken met de centralisten van De ZorgCentrale. Juist als oudere of als chronisch zieke is het belangrijk om af en toe eens van huis te zijn, als de gezondheid dat toelaat. Een blokje om, een boodschap, even naar het buurthuis. Maar niet iedereen doet het ook. Kan het met mijn gezondheid? Wat als ik val? Of als ik verdwaal? Vooral als er al een keer eerder iets is gebeurd, blijven mensen snel thuis. Veel contacten heeft een oudere of chronisch zieke niet. Er hoeft maar iets te gebeuren of ze belanden daardoor in een sociaal isolement.

Snel situaties analyseren
Moderne technologie vergroot de actieradius van mensen. Met een alarm-apparaatje om de hals of pols kunt u direct alarm slaan als er iets gebeurt. Aan de andere kant van de lijn; een begrijpende centralist van De ZorgCentrale, getraind in het snel analyseren van situaties en geholpen door een track-and-trace-systeem in elk alarmapparaatje.  Zo zetten zij de juiste vervolgacties in gang. Op elke plek in Nederland. En op elk moment van de dag.

Dwaaldetectie
Met die GPS kan exact bepaald worden waar u bent. En, belangrijker nog, er voor zorgen dat u weer veilig thuis komt. De dwaaldetectie kan zelfs nog een stap verder gaan. U kunt een zone instellen waarbinnen u wilt blijven. Als u buiten deze zone bent ontvangt uw contactpersoon een seintje.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden? Neem gerust contact met ons op. Een medewerker controleert samen met u of uw keuze voor dit alarmsysteem de juiste is.**

· Een vrijwilliger komt bij u langs , informeert u over de werkwijze van het alarm en vult samen met u de formulieren in.
· De aanmeldingsprocedure duurt maximaal 10 werkdagen.
· Het alarm wordt naar u opgestuurd en is direct klaar voor gebruik.
· U meldt maximaal 3 personen aan als uw contactpersoon, bijvoorbeeld familieleden, vrienden of buren.

Wat zijn de kosten?
U betaalt éénmalig aansluitkosten van € 47,70 en voor het maandelijks abonnement € 21,50. De kosten worden via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven.

Contact en bereikbaarheid
Voor meer informatie neemt u contact op met team Welzijn via 0348-469109 of u stuurt een mail naar info@swomontfoort.nl.

Als er problemen en/of storingen zijn met de apparatuur kunt u de Zorgcentrale bellen, 010-2717301 (klantenservice) of mailen naar klantenservice@dezorgcentrale.nl

** Is meer (medische) zorg noodzakelijk of heeft u geen contactpersonen in uw omgeving, dan is mobiele alarmering niet wenselijk. U kunt dan bijvoorbeeld voor een medische alarmering kiezen.