A A

Menu
Home / 't Bakkershuis

't Bakkershuis

Ontmoetingscentrum bij u in de buurt
't Bakkershuis is een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten en/of beginnende dementie. Wij bieden een ontmoetingsplek in de buurt waar mensen gewaardeerd worden om wie ze zijn en waar iedereen meetelt. U kunt dagelijks binnen lopen voor informatie en voorlichting op de momenten wanneer dat u daar behoefte aan hebt. En heel belangrijk: u kunt uw ervaringen met lotgenoten delen.

Doe alsof u thuis bent
Wij hopen zelfs dat u zich thuis voelt! In het ontmoetingscentrum hoeft niets en kan bijna alles. Het is een veilige haven waar twijfels en zorgen even kunnen worden vergeten, waar iedereen waardevol is en iets voor een ander kan betekenen. Waar samen activiteiten ondernomen worden en er ruimte wordt gemaakt voor een ander, niks fout is en waar iedereen op zijn eigen manier de aandacht krijgt.

Ook mantelzorgers zijn altijd welkom
Ook als mantelzorger bent u van harte welkom in ons ontmoetingscentrum. Als er sprake is van beginnende dementie bij uw partner, vader, moeder of uw buurman, vraagt dat een andere, vindingrijke manier van contact maken en met elkaar omgaan. U kunt regelmatig onze informatiebijeenkomsten bijwonen. Voor groepsgesprekken of een persoonlijk gesprek is ook alle ruimte.

Het ontmoetingscentrum :

1. Biedt informatie en advies bij twijfels en zorgen over het geheugen waardoor voorkomen kan worden dat mensen zich terugtrekken uit het sociale leven.

2. Iedereen is welkom, ongeacht uw leeftijd of afkomst. Een diagnose of een indicatie is niet nodig. Kom alleen of samen met uw partner, kind(eren), familie, vrienden of buren. Uw naasten zijn ook welkom voor advies, informatie en steun.

3. Is een ontmoetingsplek waar men zichzelf mag zijn en anderen kunnen ontmoeten op basis van wederkerigheid.

4. Is een plek waar het tempo lager ligt dan in het dagelijks leven, maar waar voldoende uitdagingen zijn om mee te blijven doen.

Samenwerking
De deelnemers en vrijwilligers organiseren de dagelijkse activiteiten. Zij worden daarin geholpen door onze professionals. Het ontmoetingscentrum werkt samen met de verschillende teams binnen SWOM en externe partijen zoals de casemanagers dementie van de Rijnhoven, de wijkteams, praktijkondersteuners en huisartsen in Montfoort en Linschoten. Het ontmoetingscentrum is iedere werkdag open.

Ontmoetingscentrum ‘t Bakkershuis
Mannenhuisstraat 20
3417 ED Montfoort

Meer informatie nodig?
Heeft u vragen of wilt meer informatie over het ontmoetingscentrum? U kunt telefonisch contact opnemen met Marjon de Jong via 06-40060402. Een berichtje sturen naar bakkershuis@swomontfoort.nl is ook mogelijk.

U kunt alvast digitaal een kijkje nemen in 't Bakkershuis. Deze video is gemaakt door Jorrit Kiers Media.