A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod gezamenlijke diensten / SWOM auto en RitMaatje

SWOM auto en RitMaatje

De SWOM-auto en het RitMaatje zijn vervoersvoorzieningen voor inwoners van Montfoort en Linschoten die vanwege hun lichamelijke -en geestelijke kwetsbaarheid onvoldoende in staat zijn om met het openbaar vervoer te reizen. 

Hoe gaat het vervoer in z’n werk?
U wordt op het door u opgegeven adres opgehaald. De chauffeur begeleidt u indien gewenst naar de auto en helpt u met in- en uitstappen. Een inklapbare rollator of rolstoel kan in de bagageruimte vervoerd worden. U dient er rekening mee te houden dat de chauffeur 10 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u kan zijn.

Hoe kunt u reserveren?
Een rit met de SWOM-auto of RitMaatje kan alleen ingepland worden als u deze tijdig aanvraagt. U dient de rit minimaal één dag van tevoren (voor 12:00 uur) telefonisch aan te vragen. Dat doet u op werkdagen op telefoonnummer: 0348-469109. U kunt geen voicemail inspreken. Ons kantoor is op werkdagen open van 09:00 – 17:00 uur.

Inschrijven
U geeft bij onze receptie telefonisch door dat u gebruik wilt maken van de SWOM-auto met chauffeur of van een RitMaatje. Zij plannen de rit direct voor u in. Gaat het om een allereerste rit dan nemen zij alle gegevens met u door en leggen ze de voorwaarden aan u uit.

Let op! U kunt geen gebruik maken van de SWOM-auto...
… als u niet zelfstandig kunt lopen, altijd afhankelijk bent van een rolstoel of als u naar de dagbesteding gaat. In dat geval raden wij u aan contact met ons op te nemen, wij wijzen u dan graag op de andere vervoersmogelijkheden in de regio. Doorgaans zijn dat vervoersaanbieders die gespecialiseerd zijn in vervoer van minder valide mensen.

  Omschrijving Tarieven
SWOM-auto Maandelijkse bijdrage € 2,25 per maand
  Buiten gemeente Montfoort € 0,37 per km
  Binnen gemeente Montfoort  € 1,30 enkele rit (speciaal tarief)
  Antonius Ziekenhuis Woerden  € 2,75 enkele rit (speciaal tarief)
  Antonius Ziekenhuis Nieuwegein € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)
  Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)
RitMaatje Kilometervergoeding en parkeerkosten € 0,37 per kilometer (contant)

 

Facturering
Uw maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de SWOM-auto wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Wilt u gebruik maken van een RitMaatje, dan moet u lid zijn van onze SWOM-auto. Uw rit met een RitMaatje betaalt u direct en contant aan de vrijwilliger.

Twee vervoersvoorzieningen waar u gebruik van kunt maken: de SWOM-auto en/of het Ritmaatje
De SWOM-auto rijdt op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur en buiten de gemeentegrenzen tot maximaal 15 km. Heeft u vervoer nodig buiten de beschikbare uren en/of gaat uw rit verder dan 15 kilometer? Dan is het RitMaatje voor u een goed alternatief. Gewoon even op familiebezoek, een bezoekje aan een museum of een dagje naar zee is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een RitMaatje maakt dit weer voor u mogelijk. U krijgt een lift van een vrijwilliger die u, met zijn eigen auto, tegen een geringe vergoeding per kilometer naar uw bestemming brengt.

De beschikbaarheid nog even voor u op een rijtje:

RitMaatje

Maandag t/m vrijdag
Tussen 09:00-17:00 uur,
vanaf 15 kilometer

Maandag t/m vrijdag
na 17:00 en in het weekend,
alle afstanden

SWOM-auto

Maandag t/m vrijdag
09:00—17:00 uur
tot 15 kilometer

n.v.t.