A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod activiteiten / Aanschuiven maar!

Aanschuiven maar!

Stelt u zich eens voor, dat u één avond in de maand niet hoeft te koken. De tafel is mooi gedekt en een glas wijn is al voor u ingeschonken. Na de soep wordt een wildragout met Parijse aardappeltjes opgediend. U bent in goed gezelschap: naast u zit de buurman van drie huizen verderop en tegenover u een jongedame die u niet kent, maar vriendelijk knikt als u binnenkomt. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, u mag zo aanschuiven!

Het aanschuifdiner is voor iedereen in Linschoten en Montfoort. De maaltijd trekt maandelijks zo’n 30 tot 80 gasten en het aantal is nog steeds groeiende. Het is een echte ontmoetingsplek.

Eenmaal per maand!
Het aanschuifdiner vindt eenmaal in de maand plaats en wordt op twee plekken gehouden. Zowel in Montfoort als Linschoten kunt u dus aanschuiven.
Voor € 14,00 geniet u van een voor-, hoofd- en nagerecht. Als u wilt wordt er een drankje geschonken tegen een kleine vergoeding. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan tot 10:00 uur dezelfde dag. Weten wanneer het deze maand plaatsvindt? Check onze agenda!

Diner auto!
Wilt u graag naar ons aanschuifdiner in Montfoort of Linschoten en kunt u wel een lift gebruiken? In dat geval kan de dinerauto een uitkomst zijn! Voor slechts € 2,00 wordt u opgehaald en weer thuis gebracht.

“Aan de aanschuiftafel help je elkaar”
Willy van Cooten (75) schuift sinds enkele jaren regelmatig aan. “Ik ga elke keer naast iemand anders zitten,” vertelt ze. “Op die manier heb ik iedere keer een ander praatje.” Bovendien heeft het nog een ander voordeel: Willy brengt haar tafelgenoten ook weer met anderen in contact. “Dat kan zijn voor het ophangen van een lamp of het bijhouden van de administratie. ‘Oh, dan moet je die en die hebben!’, zeg ik dan. Aan de aanschuiftafel help je elkaar!”

Generatie overstijgend
Aan het aanschuifdiner werken per avond zo’n tien tot vijftien vrijwilligers mee van uiteenlopende leeftijden en generaties. Een jonge vrijwilliger (15) laat weten dat hem dat extra inspireert. “Tijdens het eten ga ik gewoon bij hen aan tafel zitten. Ze reageren er enthousiast op dat ik meehelp en vragen wat voor opleiding ik doe. Het is altijd gezellig.”