A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod activiteiten / SWOM vakantiereis

SWOM vakantiereis

Jaarlijks biedt SWOM een goed georganiseerde vakantiereis aan in eigen land voor inwoners van Montfoort en Linschoten. Medio november wordt bekend gemaakt waar de reis naar toe gaat. Lijkt het u leuk om mee op vakantie te gaan, dan kunt u de informatie over de vakantiereis inclusief reisprogramma op kantoor afhalen.  U kunt zich eind januari inschrijven / aanmelden. De SWOM vakantiereis wordt begeleid door twee enthousiaste vrijwilligers: Mieke Callaars en Mariet Hoogenboom.

Medio november een stukje in de plaatselijke weekbladen met vermelding van de reisbestemming. Bij de SWOM liggen dan de informatie papieren met het reisprogramma klaar.

Inschrijving eind januari.

Let op: Deze reis is wel bedoeld voor mensen die zichzelf goed kunnen behelpen, en dus redelijk ter been zijn.

Verslag: Vakantiehotel De Postelhoeve in Luyksgestel
Op zaterdag 14 mei vertrokken wij met 35 gasten richting Luyksgestel naar vakantiehotel De Postelhoef. Daar werden wij ‘s middags met koffie/thee en een petitfour hartelijk ontvangen.

‘s Avonds werd er een welkomstfilmpje vertoond. De Postelhoef ligt in een prachtige bosrijke omgeving in de Brabantse Kempen. De Postelhoef was vroeger een boerderij op het landgoed van de Belgische abdij van Postel. In 1948 werd de boerderij omgebouwd tot een manege. De volgende stap was een vakantiehotel met een prachtige tuin met zwembad en Jeu de Boules baan. De manege ligt aangrenzend. Een achttiental paarden worden daar getraind en verzorgd.

Het familiehotel wordt geleid door Marleen Daris en haar dochter Marieke, geassisteerd door parttimers. En af en toe springt haar man Wil bij, die ons met de Jan Plezier (huifkar) naar Postel bracht, en zoon Jan, die meestal de lekkere toetjes maakte.

Zondagmiddag reden we met een bus door de 8 Zaligheden. Dit is de bijnaam voor 8 Brabantse dorpen in de streek De Kempen, eindigend op sel: Duijsel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre (was Wintersel). Door de arme grond waren het vroeger armzalige dorpjes, maar door het gebruik van machines en de toename van toerisme worden zij nu de 8 Zaligheden genoemd. In Eersel werd een stop gemaakt. De markt stond vol old-timers.

Maandag bezochten we het EDAH-museum in Helmond. Eventjes terug naar de vorige eeuw van kleine grutterswinkeltjes, speciaalzaken en sparen voor cadeaus door zegeltjes te plakken. We zagen blikken in alle soorten, maten en kleuren, bakkers- en slagersgerei. Afgewisseld met grote foto’s van keurmeesters met dikke sigaren, die het vlees keurden. Heel interessant!

Op woensdag brachten we met de Jan Plezier, een bezoek aan het mooie Postel. Er werd gewandeld door de abdij -en kruidentuin en er werd natuurlijk ‘een terrasje gepakt’.

Donderdag vertrokken we naar de wekelijkse markt in Valkenswaard. We waren daar nog geen 10 minuten of wij werden overvallen door een windhoos. Helaas hadden wij een gewonde, maar gezien de enorme schade aan de marktkramen en hun koopwaar mogen wij van geluk spreken.

Anny Janmaat was de pechvogel. In het Medisch Centrum heeft de arts haar verzorgd en gelukkig bleek ze niets gebroken te hebben. De temperatuur bleef goed. Toen we rond 17.00 uur weer thuis waren, wilde Arie Buis, die een daagje op bezoek kwam met zijn vrouw, even voelen hoe de temperatuur van het zwemwater was. Wat een pech, zijn heup schoot uit de kom. Het was eerder gebeurd, dus hij wist wat hem te wachten stond. Veel pijn. Met de ambulance naar het ziekenhuis en met behulp van pijnstilling en een licht roesje is de heup teruggezet. Pijn weg en met de taxi weer terug.

De tocht naar Turnhout ging niet door, omdat de weersvoorspellingen weer alarmerend waren. Onze gasten bleven liever thuis! “De Belgische bonbons kunnen we ook op Cityplaza kopen!” grapten ze. Wel was er verrukkelijk gebak besteld, dat iedereen zich goed liet smaken!

Door het schitterende weer hebben vele dames en één heer verschillende keren gezwommen. Ook aan het Jeu-de Boules spel deden velen mee. Leuk om te doen en om naar te kijken. Tijdens een quiz moesten wij 45 bloemen raden vanaf een A4- tekening. Dat gaf leuke discussies. Er zijn zelfs “nieuwe” bloemennamen ontdekt! De zin moest natuurlijk wel kloppen en was: “Wie met bloemen binnenkomt wordt hartelijk ontvangen!”

 

Verder werd er geklaverjast, gebridged, rummikub, skip-bo en gesjoeld.

Omdat het bezoek aan Turnhout niet doorging hebben we ook een quiz met 30 plaatsnamen vanaf een A4-tekening tot leven laten komen.

Dinsdagavond kwam troubadour Anouk Balins, die met haar gitaar en fantastische stem liedjes zong. De liedjes mochten wij kiezen. En uiteraard mochten wij ook meezingen. Op woensdag trad 't Orkesje op. Vier heren, die al vanaf 1963 met elkaar optreden. Allemaal jaren zestignummers die perfect werden uitgevoerd. Menigeen maakte een dansje. Vrijdagavond was het zangeres Jolanda, die met keyboard, zang en entertainment velen aan het lachen kreeg én op de dansvloer. Een mooie afsluiting van een zonnige vakantieweek.

Samengevat:
Jullie waren een super gezelschap, die overal voor “in” waren, gezellig meededen, zoveel als mogelijk was. Als één grote familie reden we weer huiswaarts.

Nu lekker nagenieten en wie weet tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet van


Mieke en Mariet

Zet alvast in uw agenda: de volgende SWOM-reis is gepland op 3 t/m 10 juni 2023.