A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod activiteiten / SWOM vakantiereis

SWOM vakantiereis

Jaarlijks biedt SWOM een goed georganiseerde vakantiereis aan in eigen land voor inwoners van Montfoort en Linschoten. Lijkt het u leuk om mee op vakantie te gaan, maar wilt u eerst weten wat het inhoudt? Kom dan naar de informatieochtend die een aantal maanden voor vertrek wordt georganiseerd. Bent u dan enthousiast, dan kunt u zich gelijk aanmelden. Hou de website in de gaten (nieuws en agenda) om te ontdekken wanneer de informatieochtend is. De SWOM vakantiereis wordt begeleid door twee enthousiaste vrijwilligers: Mieke Callaars en Mariet Hoogenboom.

Let op: Deze reis is wel bedoeld voor mensen die zichzelf goed kunnen behelpen, en dus redelijk ter been zijn.

De SWOM Vakantiereis naar Hotel “Het Landhuis” in Oldenzaal vond plaats in de week van 24 t/m 31 juli 2021.

 

Verslag van de SWOM Vakantiereis 2021!

Zaterdag 24 juli vertrokken wij met een kleine 40 personen vanuit Montfoort naar Oldenzaal! Iedereen keek er naar uit, omdat deze reis vorig jaar geen doorgang kon vinden, vanwege de Corona pandemie. Nu in aangepaste vorm i.v.m. de anderhalve meter afstand, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hotel Het Landhuis is een echt familiehotel, waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat. Brigitte, Mario en Evelyn Oolderink (2 zussen en een broer). Hun ouders, Jos en Lenie, helpen nog dagelijks mee. Lenie kookt elke dag. Ook de volgende generatie wordt alweer ingezet: koffers naar de kamers brengen, bediening, gasten naar de stad brengen en dan weer gras maaien. Iedereen is overal inzetbaar! “Vandaag werk ik met mijn moeder” hoorde je dan. Zo leuk en relaxed. Het “vreemde“ personeel bestond uit vrienden en vriendinnen van de jongelui! Allemaal super beleefd en behulpzaam! Het eten was voortreffelijk en de hele week was ingevuld met allerlei activiteiten, waar praktisch iedereen steeds aan deelnam.

Onze vaste chauffeur Tom toerde zondagmiddag door Twente met onderweg een bezoek aan een bierbrouwerij.
Maandagochtend gymnastiek en ‘s middags naar het centrum van Oldenzaal, waar markt was en vele winkels en terrassen. De hotelbusjes zetten ons midden in het centrum af bij de Plechelmus basiliek. Een Romaans-Gotische basiliek uit de 12de eeuw. Daar werden we later ook weer opgehaald.
Dinsdagmorgen een modeshow en ‘s middags een bustocht door Duitsland o.a. door Gronau, met de pauzestop net over de grens in Nederland i.v.m. de Corona richtlijnen.
Woensdagmiddag met 2 huifkarren op pad door de prachtige natuur naar een Arboretum in De Lutte. Een park met allemaal bijzondere bomen. Zelfs een pindakaasboom. Als je over een blad wreef, rook je de pindakaas. Elke huifkar werd getrokken door 2 fjordenpaarden, die er lekker de gang in hielden.
Donderdag vertrokken we om 9.00 uur naar de kop van Overijssel langs vele mooie plaatsjes, met een stop in Hessum, gemeente Dalfsen, bij restaurant Madrid, waar we naast koffie met gebak de nageschilderde Nachtwacht konden bewonderen, geschilderd door Jan van der Horst. Niet van echt te onderscheiden. De volgende stop was in Dwarsgracht, gemeente Giethoorn, waar we na het dîner een rondvaart maakten over de Giethoornsche Plas. De brugwachter fietste snel van brug naar brug om deze voor ons te openen.
Vrijdag was er geen programma en kon ieder doen, waar hij zin in had. Vijf dames gingen fietsen in 2 groepjes: 70 en 50 km. Er werd gebruik gemaakt van het Wellnessbad in het hotel. Er werd Jeu de Boules gespeeld in de tuin. Een aantal ging nogmaals naar de stad of wandelen naar de beeldentuin niet ver vanaf het hotel en sommigen namen wat rust.

De eerste 2 avonden vermaakten wij ons met spelletjes en kaarten o.a. Klaverjassen. Van maandag t/m vrijdagavond was er elke avond iets te doen. We hebben genoten van muziek en dans met polonaise, een operette-duo, bingo, een filmavond over mooi Twente en over het Landhuishotel. De familie is vorig jaar Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier geworden i.v.m hun 125-jarig bestaan.

Gelukkig zijn er geen grote problemen geweest. Natuurlijk gebeurt er toch wel iets, waar je niet op rekent:

- De eerste nacht lag iemand op de grond naast het bed. Uit de verhalen te horen heeft zij zeker 45 minuten nodig gehad om overeind te komen.
- Iemand een trouwring “verloren.” Gelukkig wel teruggevonden.
- Een paar dames, die zich tijdelijk niet lekker voelden.
- Voor één dame de HAP gebeld. Gelukkig liep dat ook met een sisser af, nadat een arts haar had nagekeken.

Zaterdagmorgen vertrokken wij rond 8.30 uur huiswaarts met tevreden en dankbare mensen. Mieke en ik vonden het erg gezellig en hebben er samen met jullie ook enorm van genoten! Dit kwam mede door het mooie weer. We hebben geen plu of jas nodig gehad en de temperatuur was aangenaam rond de 23 graden. Beter kan niet!

Geniet lekker na en wie weet tot volgend jaar.
Met vriendelijke groeten van
Mieke en Mariet

Website:
Hotelhetlandhuis.nl (misschien leuk om nog eens te bezoeken)
Google: Nachtwacht Hessum
Opstap met Tom de chauffeur (zoeken in facebook)
Volgend jaar de vakantiereis: 14 t/m 21 mei 2022