A A

Menu
Home / Sociaal Team / Informatie over geldzorgen

Informatie over geldzorgen

Geldzaken kunnen veel stress opleveren, blijf er niet mee lopen!

Kunt u moeilijk rondkomen of heeft u geldzorgen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat grote invloed heeft op uw financiële situatie. Het maatschappelijk werk kan met u meedenken, u adviseren en doorverwijzen naar de juiste instanties.

Heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Of maakt u uw post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen te betalen of waardoor het moeilijk is om rond te komen met uw geld. Dan helpt het als iemand u hierbij ondersteunt.

Heeft u grote geldzorgen en zit u diep in de schulden? Dreigt er een huisuitzetting omdat u de huur niet kunt betalen? Ook dan ondersteunt het maatschappelijk werk u door u in contact te brengen met schuldhulpverlening.

Wij bekijken samen met u hoe uw financiële situatie eruitziet. Soms blijkt dat u recht heeft op een aanvulling van uw inkomen. Met een goed overzicht kunt u uw problemen stap voor stap oplossen en voorkomen dat uw schulden verergeren.

Elke dinsdagochtend is er tussen 10:00 en 12:00 uur een inloopspreekuur van het sociaal team waar u terecht kunt met uw post of met specifieke vragen over werk en inkomen. Ook wanneer u geen schulden heeft, kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld wanneer u en uw gezin nauwelijks kunnen rondkomen van uw inkomen. In Montfoort en Linschoten zijn verschillende initiatieven waar u gebruik van kunt maken.

Klik op dit overzicht als u wilt weten welke instanties u kunnen ondersteunen wanneer u geldzorgen hebt.