A A

Menu
Home / SWOM DoeMeeHuis

SWOM DoeMeeHuis

Het SWOM DoeMeeHuis is een plek waar u welkom bent. Komt u ook gezellig een kopje koffie of thee doen?

In het DoeMeeHuis vindt u altijd een luisterend oor. Hier kunt u uw verhaal doen en krijgt u de gelegenheid om advies te vragen. Ook kunt u zelf kunt beslissen of u deel wilt nemen aan één van de activiteiten die we organiseren. In deze warme en veilige thuishaven hoeft u even niet te voldoen aan de druk en verwachtingen van de maatschappij… Hoe fijn is dat?!

Ontmoetingsplek

Het SWOM DoeMeeHuis is als ontmoetingsplek een makkelijke manier om in contact te komen met andere inwoners van Montfoort en Linschoten. De verschillende activiteiten die worden aangeboden, zijn altijd onder begeleiding van een medewerker. Hierbij zijn ook vrijwilligers aanwezig. Zij staan voor u klaar om naar u te luisteren en zullen proberen eventuele vragen te beantwoorden. Begrip en herkenning, u nuttig voelen door er voor een ander te zijn en gezellig samenzijn. Dat zijn dè sleutelwoorden van het DoeMeeHuis.

Herkent u dit…?

  • Ik kan niet (meer) werken maar wil graag andere mensen ontmoeten, iets doen of iets leren.
  • Ik krijg soms post en formulieren die ik niet begrijp. Kan iemand mij hierbij helpen?
  • Door mijn ziekte/beperking kan ik veel dingen niet meer doen, maar wat kan ik nog wel?
  • Ik wil graag weer iets betekenen voor anderen…

Zomaar een paar vragen van mensen die zelfstandig wonen, maar net wat meer hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Voor diegene die weinig of geen hulp kunnen krijgen vanuit hun directe omgeving is het DoeMeeHuis een uitkomst. Ook wanneer u graag meer contacten zou willen opdoen, is het DoeMeeHuis voor u de juiste plek.

Activiteiten

Het aanbod van activiteiten hangt af van uw behoeften en wensen als deelnemer. Activiteiten kunnen ontspannend of creatief zijn maar ook doelgericht als u iets wilt leren. Ze kunnen zowel individueel als in een groep aangeboden worden. Met elkaar kijken we welke activiteiten bij u passen.

Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten zoals creatief bezig zijn met hout, stoffen (zoals kleding maken), schilderen, handwerken, spelletjes doen of het bespreken van de krant.

Kook-lokaal

Naast de dagelijkse activiteiten biedt DoeMeeHuis ook het kook-lokaal aan. Het kook-lokaal is voor mensen die graag gezonde maaltijden willen leren koken, het leuk vinden samen met anderen te koken en te eten maar hier begeleiding / ondersteuning bij nodig hebben. Voor meer informatie neem contact op met het DoeMeeHuis.

Mee doen?

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een kennismakingsgesprek voeren met één van de medewerkers van het DoeMeeHuis. Ook kan het sociaal team SWOM, FermWerk of Praktijk Ondersteuner Huisartsen (POH) u doorverwijzen. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt besproken of het DoeMeeHuis een passende plek voor u kan zijn.

Openingstijden

Deelnemers zijn van harte welkom van maandag t/m donderdag van 09:30 -12:30 uur en/of 13:30—16:30 uur en op vrijdag van 09:30-12:30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

SWOM DoeMeeHuis
Kasteelplein 7
3417 JG Montfoort
Tel 0348-727108
doemeehuis@swomontfoort.nl