A A

Menu
Home / SWOM DoeMeeHuis

SWOM DoeMeeHuis

Het SWOM DoeMeeHuis is een plek waar u welkom bent. Welkom voor een kopje koffie of thee. Een plek waar u uw verhaal kan doen, advies kan vragen en waar u zelf kan beslissen of u deel wilt nemen aan een activiteit. Een veilige omgeving waar u even niet hoeft te voldoen aan de druk en de verwachtingen van de maatschappij. Tegelijkertijd is het een makkelijke manier om in contact te komen met andere inwoners van Montfoort en Linschoten. Onder begeleiding van een medewerker worden er diverse activiteiten aangeboden, hierbij zijn ook vrijwilligers aanwezig. Zij staan voor u klaar om naar u te luisteren en zullen proberen uw vragen te beantwoorden. Begrip en herkenning, u nuttig voelen door er voor een ander te zijn. Dat zijn de sleutelwoorden van het DoeMeeHuis.

Herkent u dit…
- Ik kan niet (meer) werken maar wil graag andere mensen ontmoeten, iets doen of iets nieuws leren.
- Ik heb moeite om de Nederlandse taal te spreken en/of te begrijpen. Kan iemand mij hiermee helpen?
- Ik voel mij eenzaam en heb behoefte om af en toe iemand te spreken.
- Door mijn ziekte/beperking kan ik veel dingen niet meer doen maar wat kan ik nog wel?
- Ik wil graag weer iets betekenen voor anderen…

Zomaar een paar vragen van mensen die zelfstandig wonen maar net wat meer hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Voor diegene die weinig of geen hulp kunnen krijgen vanuit hun directe omgeving is het DoeMeeHuis een uitkomst.

Activiteiten
Het aanbod van activiteiten hangt af van de behoefte van de deelnemer. Activiteiten kunnen ontspannend of creatief zijn maar ook doelgericht om iets te leren. Ze kunnen zowel individueel als in een groep aangeboden worden. Dat hangt allemaal af van diegene die de vraag stelt. Met elkaar kijken we welke activiteiten bij u passen.

Meedoen?
Geïnteresseerden kunnen een kennismakingsgesprek aanvragen bij het DoeMeeHuis. Ook kan het sociaal team SWOM, Ferm Werk of Praktijk Ondersteuner Huisartsen (POH) u doorverwijzen. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt besproken of het DoeMeeHuis een passende plek voor u kan zijn. 

U kunt digitaal alvast een kijkje nemen in het DoeMeeHuis. Deze video is gemaakt door Jorrit Kiers Media.

 

Locaties en openingstijden

SWOM DoeMeeHuis SWOM DoeMeeHuis
Kasteelplein 7 Jacob Barneveldstraat 24c
3417 JG Montfoort 3461 GA Linschoten
T 0348-727108 T 06-89990751
E doemeehuis@swomontfoort.nl E doemeehuis@swomontfoort.nl

Maandag t/m donderdag
09:30 tot 12:30 uur en 13:30 uur tot 16:30 uur

Vrijdag
09:30 uur tot 12:30 uur

Dinsdag
09:30 tot 12:00 uur (creatief atelier)