A A

Menu
Home / SWOM DoeMeeHuis

SWOM DoeMeeHuis

SWOM DoeMeeHuis
Het SWOM DoeMeeHuis is een plek waar mensen samen komen voor ondersteuning, structuur in de week, sociale contacten en/of dagbesteding. Het DoeMeeHuis is een Voorliggende voorziening wat betekent dat we producten/activiteiten aanbieden die ervoor kunnen zorgen dat mensen minder gebruik maken van de Wmo waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het is collectief maar we houden rekening met de individuele behoefte. De bezoekers hebben geen indicatie nodig om mee te doen. Zij kunnen zelf een kennismakingsaanvraag doen bij het DoeMeeHuis, maar aangemeld worden door het sociaal team SWOM behoort ook tot de mogelijkheden. 

Bezoekers komen op vaste dagdelen van de week. In het DoeMeeHuis is altijd één beroepskracht aanwezig. De beroepskracht heeft regelmatig contact met de begeleiders van zorgorganisaties in de gemeente. Het DoeMeeHuis helpt mensen, met een uitkering, met het terugkeren in de maatschappij. In samenwerking met Ferm Werk wordt een individueel plan gemaakt. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier. Soms hebben onze bezoekers een lichamelijke of psychische beperking. We bieden de bezoekers een veilige basis waarin acceptatie en welkom-zijn de boventoon voeren. Het DoeMeeHuis moet als een warme en veilige basis fungeren voor mensen die moeilijk om kunnen gaan met de druk van de maatschappij. Tijdens hun bezoek kunnen de bezoekers deelnemen aan activiteiten zoals knutselen, wandelen, spelletjes, handwerken of het bespreken van de krant. We hebben een computer en een duo-fiets tot onze beschikking waar bezoekers, eventueel onder begeleiding van een vrijwilliger, gebruik van kunnen maken.

Het Kook-lokaal
Elke week wordt het Kook-lokaal georganiseerd. Dit zijn kookavonden voor zelfstandig wonende mensen met een lichte verstandelijke beperking. Doel is samen boodschappen doen, samen koken en samen eten, leren koken met nieuwe recepten en bewustwording van gezond eten. De kook-vrijwilliger verzorgt samen met de deelnemers de boodschappen en maaltijden. De beroepskracht ondersteunt hierin.

Locatie
Het SWOM DoeMeeHuis is gevestigd op het Kasteelplein 7 te Montfoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SWOM DoeMeeHuis, via telefoonnummer 0348-727108.