A A

Menu
Home / Ondersteuning vanuit Welzijn

Ondersteuning vanuit Welzijn

Veel mensen kunnen zich in het dagelijks leven goed redden maar soms gaat het niet zo makkelijk als u zou willen. Vaak komt er wel weer een moment dat het beter loopt: het lukt u om er zelf uit te komen. Dat geldt niet altijd en niet voor iedereen. Als het echt niet zelf lukt, dan is het fijn als iemand een handje helpt. Dat iemand u op weg helpt, waarna u vaak zelf weer verder kan. Dat is wat SWOM met de hulp van vrijwilligers doet. Even dat steuntje in de rug geven. Heel praktisch, op die plek of op dat moment dat u het nodig heeft. En met ‘SWOM’ bedoelen we vooral alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten, met ondersteuning van en coördinatie door medewerkers van het team Welzijn.

Bij SWOM is de drempel extra laag. Als u het wenst kunt u een gesprekje voeren met een medewerker van team Welzijn. Soms heeft u aan één gesprek al voldoende om net even dat zetje in de rug te krijgen, en soms duurt een traject wat langer. U kunt in ieder geval bij ons terecht met alle soorten hulpvragen. Dat zijn in veel gevallen hele praktische dingen, waarbij vrijwilligers letterlijk de handen uit de mouwen steken om u te helpen!

Enkele voorbeelden van onze activiteiten en diensten zijn:

- Hulp bij uw financiële administratie en/of het invullen van formulieren.
- Wekelijks boodschappen voor u halen via onze boodschappendienst.
- Maaltijdservice en sociale alarmering.
- De Breikoker en de Interculturele Contactgroep Linschoten.
- Vervoer van A naar B door onze SWOM-auto of RitMaatje.

Ook voor vragen over bijvoorbeeld het aanschuifdiner, de SWOM vakantiereis en meer, bent u bij team Welzijn aan het juiste adres. Heeft u vragen over bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassing(en), algemeen maatschappelijk werk of mantelzorg, dan verwijzen wij u graag naar het sociaal team.