A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod gezamenlijke diensten / Kinderhulp

Kinderhulp

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje voor je verjaardag. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Zij helpen ze, zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

1 op de 12 kinderen
1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Vrienden thuis uitnodigen is spannend, want er is zo weinig. Voor een warme winterjas als het écht koud begint te worden, is niet altijd genoeg geld. Ook een fiets, om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen, is niet vanzelfsprekend. Laat staan verder kunnen studeren na de middelbare school…

Als anderen niet kunnen helpen
Wanneer andere instanties zoals Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Jarige Job niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. 

De werkloosheid, armoede en eenzaamheid onder jongeren stijgt. In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. Dat zijn zo’n 35.000 jongeren voor wie een laptop, vervolgstudie, sportles, goede schoenen, beugel of ingerichte kamer niet vanzelfsprekend is. Kinderhulp is er ook voor hen!

Wat armoede met je doet als jongvolwassene – en hoe Kinderhulp het verschil kan maken – vertellen de 19-jarige Isabel, Twan en Fleur.

Spelregels
* Een aanvraag kan alleen gedaan worden via een intermediair. SWOM is een intermediair van zowel Jeugdfonds Sport & Cultuur en Kinderhulp en kan de aanvraag voor u indienen. Stuur een bericht naar welzijn@swomontfoort.nl of loop even binnen.
* Spelregels over de hoogte van de bijdrage of leeftijd van het kind kunnen per gemeente verschillen. Bel voor meer informatie naar onze medewerkers van team Welzijn.
* De bijdrage moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.