A A

Menu
Home / Vrijwilligers / Aanmelden als vrijwilliger

Aanmelden als vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger!
U hebt altijd al wat willen terugdoen? U ziet hoe eenzaam sommige mensen zijn of u bent begaan met minder validen. Wat uw beweegredenen ook zijn, het is mooi dat u uw handen onbaatzuchtig uit de mouwen wilt steken. Reken maar dat het gewaardeerd wordt. Dankzij u kan iedereen mee doen.

JA! Ik word vrijwilliger!
… Of denkt u er liever nog even over na? Wat veel mensen helaas weerhoudt, is de drukte van alledag: u komt immers al tijd te kort. Wij herkennen het allemaal. Wist u dat we ook flexibele vrijwilligers goed kunnen gebruiken, die af en toe bijspringen? U kunt zich daarvoor ook opgeven. Als we u bellen, en het schikt u niet, bellen we een volgende vrijwilliger. Mooi toch?

Wilt u toch net iets meer?
U wilt meer halen uit uw vrijwilligerswerk. Ook professioneel? Het staat namelijk heel goed op uw CV, en we hebben voldoende vacatures, waarbij er altijd wel eentje tussen zit, die aansluit op uw talenten en uw wensen.

Wat kunt u doen als vrijwilliger?

  • U brengt maaltijden rond bij de inwoners thuis.
  • Als chauffeur vervoert u inwoners met de SWOM-auto van / naar een locatie, zoals het ziekenhuis.
  • U bent de financiële hulp en zorgt dat de belastingpapieren op orde zijn.
  • U helpt mensen met een computer en/of leert ze met tablet of smartphone om te gaan.
  • U doet de boodschappen voor of met ouderen / mensen met een beperking.
  • U gaat wandelen met inwoners met of zonder een rolstoel.
  • U doet kleine technische klusjes bij mensen die dat zelf niet meer kunnen doen.
  • Of u wordt vrijwilliger in het DoeMeeHuis of ontmoetingscentrum 't Bakkershuis.

Voor elkaar, door elkaar, met elkaar!
Samen met de coördinator vrijwilligers kunt u kijken welke taak of doelgroep het beste bij u past. Iedereen is welkom als vrijwilliger. Het gaat maar om één ding, namelijk of u het belangrijk en vooral fijn vindt om anderen af en toe eens de helpende hand te bieden. Dat doen wij vóór elkaar, dóór elkaar en mét elkaar!

Recht op (onkosten)vergoeding?
Als vrijwilliger heeft u recht op bepaalde onkosten- en reiskostenvergoedingen. Hoe en wat. Dat leest u in ons Vrijwilligersbeleidboekje. Met kerst ontvangt u bovendien een leuke kerstattentie, en eenmaal per 2 jaar organiseren we een activiteit, om u als vrijwilliger te bedanken.

Meld u nu aan!
Enthousiast geworden, en u wilt zich nu direct aanmelden. Dat kan natuurlijk. Vul hieronder het formulier in, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U wordt dan uitgenodigd voor een kennismaking- en intakegesprek. Tijdens zo’n gesprek maken we kennis met elkaar, krijgt u meer informatie en stemmen we onze verwachtingen op elkaar af. Als we het eens worden met elkaar, tekenen we beiden een vrijwilligersovereenkomst. Meer weten over de aanmeldprocedure, lees ons vrijwilligersbeleidboekje.

Ik ben wel goed in...
Dan gaat u daar eerst mee aan de slag! Wij hebben altijd wel een klus of vraag die het beste bij uw persoonlijkheid, interesse, kennis of handigheid past.

SWOM: laat iedereen meedoen! Doet u óók met ons mee?
SWOM draagt eraan bij dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren. We zijn er voor mensen die net wat meer ondersteuning nodig hebben dan anderen. Dankzij een grote groep vrijwilligers weten we dagelijks mensen met elkaar te verbinden. Zodat iedereen kan meedoen! Mooi idee, toch...? Ook ú kunt meehelpen als vrijwilliger. Al is het maar af en toe!

Neem contact met ons op via 0348-469109 en maak een afspraak. Samen kijken we dan wat u en ons het beste past.

Fijn dat u meedoet!