A A

Menu
Home / Dagbesteding op een zorgboerderij, wat houdt dat in?

Dagbesteding op een zorgboerderij, wat houdt dat in?

Op dinsdag 6 september organiseert SWOM haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Het thema is: Dagbesteding op een zorgboerderij, wat houdt dat in? De avond begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Dagbesteding op een zorgboerderij is er voor mensen met dementie of andere geheugenproblemen die zelf weinig tot geen activiteiten meer kunnen ondernemen. Het is bedoeld om structuur te bieden, een zinvolle invulling aan de dag te geven en om de sociale contacten te behouden. Daarbij helpt het ook om de zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden. Mensen met dementie ervaren activiteiten op een boerderij of in een groene omgeving vaak als nuttig en zinvol, waardoor zij zich onderdeel blijven voelen van de samenleving. Deze activiteiten vinden onder professionele begeleiding plaats. De dagbesteding is er ook om de mantelzorgers te ontlasten.

Zorgboerderij: een bijzondere vorm van dagbesteding
Petra Vlooswijk – van den Brink van zorgboerderij ‘het Boeren Leven’ in Montfoort, Niek Visscher van zorgboerderij ‘het Onvergetelijk Leven’ in Kamerik en Agnes Brouwer en Petra Janmaat van zorgboerderij ‘De Kloostertuin’ in Haastrecht geven u uitleg over deze bijzondere vorm van dagbesteding. Zij vertellen o.a. over de activiteiten, de aanmelding, de raakvlakken en verschillen ten opzichte van de reguliere dagbesteding.

De informatieavonden van SWOM zijn interessant voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten, zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

U bent van harte welkom op dinsdag 6 september 2022 in zalencentrum Sint Joseph in Montfoort. Ontvangst 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.