A A

Menu
Home / Interactieve lezing over rouwverwerking tijdens Week tegen Eenzaamheid

Interactieve lezing over rouwverwerking tijdens Week tegen Eenzaamheid

In het kader van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ –organiseert het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport jaarlijks de Week tegen Eenzaamheid. Dit jaar vindt de week van 28 september tot en met 4 oktober plaats. Er wordt deze editie niet alleen aandacht besteed aan eenzaamheid onder ouderen, maar ook aan eenzaamheid onder alle doelgroepen in de samenleving. Op vele plekken in Nederland worden er speciale activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. 

Interactieve lezing over rouwverwerking
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren wij een interactieve lezing  over rouwverwerking in samenwerking met Cora Coaching. In elk leven is rouw en verlies. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. En iedereen gaat er anders mee om. De periode kenmerkt zich door het voelen van veel emoties zoals verdriet, boosheid of machteloosheid. Na een verlies gaat u ook op zoek naar 'hoe het verder moet met uw leven'. Om weer goed verder te kunnen gaan, is het belangrijk om stil te staan bij het rouwproces. Bij rouwverwerking denkt men meestal aan het overlijden van een dierbare; uw partner, een van uw ouders, een kind, een vriend of vriendin. Maar u kunt ook veel last hebben van het verlies van een baan, het beëindigen van een relatie of als u uw toekomstdroom vaarwel moeten zeggen. Net als ieder mens uniek is, is ook ieder rouwproces uniek in duur, uniek in fase. De schok met de bijbehorende emoties verdienen uw aandacht. 

De lezing over rouwverwerking vindt plaats op dinsdag 3 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur in Zalencentrum Sint Joseph Montfoort.

U kunt zich tot vrijdag 22 september voor deze avond opgeven via info@swomontfoort.nl of telefonisch via 0348-469 109. Let op vol=vol.