A A

Menu
Home / Ondersteuning vanuit de Wmo

Ondersteuning vanuit de Wmo

Als u een beperking hebt, hebt u soms problemen met zaken uit het dagelijks leven. SWOM helpt u bij het vinden van een oplossing. Zo kunt u net zo zelfstandig en actief leven als u wilt en kunt. Dit regelt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Problemen met meedoen in de samenleving en zelfstandig wonen kunnen veel oorzaken hebben. Misschien hebt u een ongeluk gehad, of komt het doordat u ouder bent. Misschien hebt u al vanaf uw geboorte een handicap. De Wmo is voor iedereen met een lichamelijke of psychische beperking. De ondersteuning is gericht op het behalen van een doel. Met deze hulp kunt u:

  • zich zelfstandig redden in uw huis
  • zelfstandig de deur uit gaan
  • gebruik maken van vervoer
  • andere mensen ontmoeten en activiteiten ondernemen

Ontvangt u hulp of een hulpmiddel vanuit de Wmo? Dan betaalt u een deel van de kosten zelf. Dit is de eigen bijdrage. De rekening voor de eigen bijdrage krijgt u van het CAK. 

Wat gebeurt er na uw aanvraag voor een gesprek?

SWOM helpt u bij het vinden van een oplossing. Dit begint altijd met een gesprek met één van onze welzijnsconsulenten. Dit gesprek gaat over uw problemen en mogelijke oplossingen. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. Er wordt gekeken naar wat u zelf nog kunt, welke mensen in uw omgeving kunnen helpen en welke andere oplossingen er zijn. Er wordt altijd gekozen voor de goedkoopst passende oplossing.