A A

Menu
Home / Vrijwilligers / Vrijwilligers

Vrijwilligers

Inwoners actief in Montfoort en Linschoten

Door vrijwilligerswerk te doen ontmoet je mensen en krijg je de kans om je talenten verder te ontwikkelen. En daar hebben andere mensen weer plezier van. We willen mensen stimuleren om aan de slag te gaan met vrijwilligerswerk en op die manier een bijdrage te leveren aan de samenleving. Vrijwilligerswerk vergroot je sociale netwerk. Je leert nieuwe mensen kennen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je krijgt meer plezier in je leven en als je gaat solliciteren staat het ook nog eens goed op je CV.

Onze helden!

De inwoners van Montfoort en Linschoten profiteren direct van de inzet van onze vrijwilligers: er worden activiteiten georganiseerd, gasten op onze aanschuifdiners ontvangen, de maaltijden worden thuis bezorgd, ouderen bezocht, een mantelzorger heeft eens tijd voor zichzelf en tijdens de informatieavonden staat een vrijwilliger achter de bar.

Onze vrijwilligers worden ondersteund door medewerkers van SWOM. Er is ook een vrijwilligersraad die meedenkt over het vrijwilligersbeleid van ‘SWOM’. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers een overeenkomst waarin de rechten en plichten zijn vastgelegd.

Vrijwilliger worden bij SWOM? Neem contact op met Conny te Lintelo of Katja Appelman, coördinatoren vrijwilligers, [email protected].

 

 

Vacatures

Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort – Linschoten (SWOM) is de welzijnsorganisatie voor de inwoners voor Montfoort en Linschoten. Naast een breed scala aan welzijnsactiviteiten bieden wij onder meer de frontoffice van de Wmo, dementieconsulent, Steunpunt Mantelzorg, Algemeen Maatschappelijk Werk, Buurtbemiddeling en Het SWOM DoeMeeHuis aan. Daarmee leveren wij een belangrijk aandeel in het totale aanbod aan wonen, welzijn en zorg in Montfoort en Linschoten.

Fietsvrijwilliger (rolstoel- en duofiets)

SWOM is in het bezit van een rolstoelfiets en een duofiets. Er zijn enkele vrijwilligers die regelmatig met inwoners gebruik maken van deze fietsen. Gezien de grote interesse willen wij graag ons...

Sluiswachter

Tijdens het vaarseizoen (van april t/m september) openen onze vrijwilligers de sluis in Montfoort. Op een mobiele telefoon wordt u gebeld door mensen die met hun bootje(s) voor de sluis liggen te...

Iemand die van tuinieren houdt

Heb jij groene vingers en vind je het heerlijk om uren met je handen in de aarde te zitten. Dan ben jij heel geschikt als vrijwilliger voor het tuintjesproject!

De tuin bijhouden, voor de...

Klusteam

Een team van klussers die bij hulpvragen met elkaar de klus klaren. Met enige regelmaat krijgen we een klusvraag binnen, bijvoorbeeld een lampje op te hangen of iets dergelijks. Maar het kan ook...

SWOM in het nieuws

In Linschoten rijdt nu tien jaar een duofiets rond en dat was in het begin best een bezienswaardigheid, zegt vrijwilliger Johanna Blankestein (74). "Dan zaten ze je wel na te kijken of ze stapten af om te zien wat het was." Maar gelukkig zie je hem de laatste jaren steeds meer rijden. De tweezitter maakt het voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk om toch een ritje in de buitenlucht te maken. Een vrijwilliger trapt en de bijrijder kan de pedalen ook bedienen, maar hoeft dat niet per se.

Het is in Montfoort een bekend plaatje: elke woensdagmiddag razen zo'n vijftien ouderen over de paden en lanen. Ze zijn van de plaatselijke scootmobielclub. RTV Utrecht reed afgelopen woensdag met hen mee. Wilt u het filmpje bekijken? Klik dan hier.

In het kader van een kennismaking met Conny te Lintelo en vrijwilliger Gerard van Vliet, heeft wethouder Rensen een bezoek gebracht aan de schutsluis. De wethouder heeft er een kort vlogje van gemaakt. Klik hier om de vlog te bekijken.

'Meer meldingen van burenruzie’.
Een bemiddelaar van Buurtbemiddeling Utrecht is geïnterviewd voor de podcast De Dag op NOS radio 1. Leuk om te bekijken, ook voor mensen die buurtbemiddeling niet kennen. Het interview begint na 12.20 minuten en duurt 13 minuten. Klik hier om het interview te bekijken.

Bekijk mogelijkheden

We werken laagdrempelig. Met behulp van deze dienstverlening zijn we in staat om vroegtijdig administratieve / financiële problemen te signaleren en op te lossen.

Het doel van de formulierenbrigade is laagdrempelig en informeel hulp bieden om zo een beter zicht te krijgen op de financiële situatie van diegene die (nog) niet of nauwelijks financieel... Lees verder

SWOM biedt mensen uit de gemeente Montfoort/Linschoten van 55 jaar en ouder en mensen jonger dan 55 jaar, die vanwege hun beperking onvoldoende in staat zijn met het openbaar vervoer te reizen, de... Lees verder

Meer informatie

Bel ons op (0348) 46 91 09

Meld je aan

Je kunt je aanmelden bij SWOM als je interesse hebt in een taak of onderwerp om te doen. Klik hier om je aan te melden