A A

Menu
Home / Vrijwilligers / Vrijwilligers

Vrijwilligers

Inwoners actief in Montfoort en Linschoten

Door vrijwilligerswerk te doen ontmoet je mensen en krijg je de kans om je talenten verder te ontwikkelen. En daar hebben andere mensen weer plezier van. We willen mensen stimuleren om aan de slag te gaan met vrijwilligerswerk en op die manier een bijdrage te leveren aan de samenleving. Vrijwilligerswerk vergroot je netwerk. Je leert nieuwe mensen kennen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je krijgt meer plezier in je leven en als je gaat solliciteren staat het ook nog eens goed op je CV.

Onze helden!

De inwoners van Montfoort en Linschoten profiteren direct van de inzet van onze vrijwilligers: er worden activiteiten georganiseerd, gasten op onze aanschuifdiners ontvangen, de maaltijden worden thuis bezorgd, ouderen bezocht, een mantelzorger heeft eens tijd voor zichzelf en tijdens de informatieavonden staat een vrijwilliger achter de bar.

Onze vrijwilligers worden ondersteund door beroepskrachten. Er is ook een Vrijwilligersraad die meedenkt over het vrijwilligersbeleid van ‘SWOM’. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers een overeenkomst waarin de rechten en plichten zijn vastgelegd.

Vrijwilliger worden bij SWOM? Neem contact op met Conny te Lintelo of Katja Appelman, coördinators vrijwilligers, vrijwilligers@swomontfoort.nl

 

Vacatures

Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort – Linschoten (SWOM) is de welzijnsorganisatie voor de inwoners voor Montfoort en Linschoten. Naast een breed scala aan welzijnsactiviteiten bieden wij onder meer de frontoffice van de Wmo, dementieconsulent, Steunpunt Mantelzorg, Algemeen Maatschappelijk Werk, Buurtbemiddeling en Het SWOM DoeMeeHuis aan. Daarmee leveren wij een belangrijk aandeel in het totale aanbod aan wonen, welzijn en zorg in Montfoort en Linschoten.

Chauffeur voor de diner auto

Inwoners thuis ophalen en naar het aanschuifdiner brengen in Montfoort of Linschoten. Na het diner breng je de inwoners weer thuis.

Iemand die van tuinieren houdt

De tuingroep kan versterking gebruiken. Deze dienst is voor inwoners die het onderhoud van de tuin niet meer zelf kunnen doen.
Als de hulpvrager voldoet aan de gestelde criteria dan komen de...

Duofietser Linschoten

Iemand die communicatief is en van fietsen houdt. Vind jij het leuk om samen met een ander die niet meer zelfstandig kan fietsen te genieten van de omgeving van Linschoten dan komen we graag met...

Klusteam

Een team van klussers die bij hulpvragen met elkaar de klus klaren. Met enige regelmaat krijgen we een klusvraag binnen, bijvoorbeeld een lampje op te hangen of iets dergelijks. Maar het kan ook...

Hulp afval brengen en halen

Iemand met een een auto met trekhaak en een aanhanger die afval naar het brengstation kan brengen. Samen met de hulpvrager afval inladen en wegbrengen.

Bekijk voorbeelden

Bekijk mogelijkheden

We werken laagdrempelig. Met behulp van deze dienstverlening zijn we in staat om vroegtijdig administratieve / financiële problemen te signaleren en op te lossen.

Het doel van de formulierenbrigade is laagdrempelig en informeel hulp bieden om zo een beter zicht te krijgen op de financiële situatie van diegene die (nog) niet of nauwelijks financieel... Lees verder

SWOM biedt mensen uit de gemeente Montfoort/Linschoten van 55 jaar en ouder en mensen jonger dan 55 jaar, die vanwege hun beperking onvoldoende in staat zijn met het openbaar vervoer te reizen, de... Lees verder

Meer informatie

Bel ons op (0348) 46 91 09

Meld je aan

Je kunt je aanmelden bij SWOM als je interesse hebt in een taak of onderwerp om te doen. Klik hier om je aan te melden