A A

Menu
Home / Succesvolle training Veilig Verkeer Nederland voor vrijwilligers van SWOM

Succesvolle training Veilig Verkeer Nederland voor vrijwilligers van SWOM

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft onlangs met succes een rijvaardigheidstraining afgerond voor vrijwilligers. Deze training, speciaal gericht op de vrijwilligers van SWOM, vond plaats op 22 en 29 mei en was een belangrijke stap in het bevorderen van verkeersveiligheid en het verbeteren van de dienstverlening binnen de gemeente Montfoort.

De training voorzag de vrijwilligers van de nieuwste inzichten en vaardigheden op het gebied van verkeersveiligheid. Tijdens deze tweedaagse sessie werden diverse onderwerpen behandeld waaronder goed voorbereid op pad gaan, complexe verkeerssituaties en informatie over het veilig vervoeren van ouderen en mensen met een beperking.

De training was gericht op de vrijwillige chauffeurs van de SWOM auto, een cruciale service die SWOM aanbiedt. De SWOM-auto biedt inwoners, die niet meer zo goed zelfstandig kunnen reizen, vervoer van deur tot deur. De chauffeurs zorgen ervoor dat inwoners veilig en comfortabel naar medische afspraken, sociale activiteiten en andere belangrijke bestemmingen kunnen worden vervoerd. Door de vrijwilligers op te leiden in de nieuwste verkeersveiligheidsprotocollen, kunnen wij de kwaliteit en veiligheid van deze dienst verder verbeteren. Voor deze vervoersvoorziening is een lidmaatschap nodig van €3,00 per maand.

Paul Roubos, directeur van SWOM, sprak zijn waardering uit: "Het is geweldig om te zien hoe gemotiveerd onze vrijwilligers zijn om bij te dragen aan de verkeersveiligheid en het welzijn van de inwoners in Montfoort. Hun toewijding is bewonderenswaardig en deze training heeft hen nog beter uitgerust om hun waardevolle werk voort te zetten."

Eén van de deelnemers, Ton Bunnik, deelde zijn ervaringen: "De training was erg leerzaam en bood veel praktische handvatten. Ik voel me nu nog beter voorbereid om mijn rol als chauffeur van de SWOM auto uit te voeren. Het was ook inspirerend om te zien hoeveel we kunnen betekenen voor de veiligheid van onze passagiers."

Vrijwilligers gezocht!
SWOM is op zoek naar vrijwilligers die willen bijdragen aan een veilig en ondersteunend (sociaal) netwerk voor inwoners uit de gemeente Montfoort. Of u nu interesse hebt in het rijden van de SWOM auto of graag op een andere manier wilt bijdragen, uw inzet is van harte welkom. Wilt u weten welke vacatures wij open hebben staan? Kijk op www.montfoortwerkt.nl, daar vindt u het complete aanbod. Of neem telefonisch contact op met Marianne White, vrijwilligerscoördinator.