A A

Menu
Home / Behandel mij als gelijke ook al heb ik de ziekte van Alzheimer

Behandel mij als gelijke ook al heb ik de ziekte van Alzheimer

Christa Reinhoudt kreeg op jonge leeftijd de diagnose Alzheimer. Als je op jonge leeftijd dementie krijgt, is het verliesproces ingrijpend. Je staat midden in het leven en wil je bezigheden, rollen en verantwoordelijkheden niet verliezen, thuis of op het werk. Christa vertelt welke impact de ziekte van Alzheimer op haar leven heeft tijdens de maandelijkse informatieavond dementie op donderdag 04 april 2024 . De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum Sint Joseph en begint om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Christa Reinhoudt was pas 47 toen ze de diagnose Alzheimer kreeg. Zij heeft indertijd Alzheimer Nederland benaderd omdat zij over haar ziekte wil vertellen en ervaringen wil delen. Samen met Saskia Damen van de Dementie Academie bezoekt zij regelmatig Alzheimer Cafés en (informatie)bijeenkomsten in het land. Want zij vindt het belangrijk om te vertellen over haar ervaringen, zoals destijds op haar werk, in haar gezin en haar omgeving. Zij nam ook deel aan de televisieprogramma’s Restaurant Misverstand, Late Night Show met Jeroen Pauw en Libelle TV. “Mensen met dementie kunnen veel langer mee blijven doen dan men denkt” zegt Christa. “Daarom is het belangrijk om je stem te laten horen en je te focussen op wat je nog wel kan”.

Deze informatieavonden zijn interessant voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten, zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.


Links op de foto Christa Reinhoudt en rechts Saskia Danen (Dementie Academie)