A A

Menu
Home / Welzijn / Zingeving / Weer verder na het verlies van een dierbare

Weer verder na het verlies van een dierbare

SWOM start een gespreksgroep voor mensen die een dierbare zijn verloren door een overlijden.

Uw dierbare is al enige tijd geleden overleden en het is moeilijk de draad weer op te pakken. De belangstelling van anderen voor uw verdriet neemt af. Terwijl uw verdriet alleen maar groter wordt. U realiseert zich steeds meer dat uw dierbare nooit meer terugkomt. U voelt zich eenzaam en niet alleen op bijzondere dagen, maar juist bij de alledaagse dingen. De dood van uw dierbare is een gebeurtenis die diep ingrijpt in uw dagelijks bestaan. Wilt u daar graag over praten? Samen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Misschien is de gespreksgroep ‘Omgaan met rouw’ dan iets voor u.

Praten met elkaar
Rouwen kost tijd. Vaak meer tijd dan u denkt. In de gespreksgroep ‘Omgaan met Rouw’ kunt u over uw verdriet praten met mensen die net als u een dierbare zijn verloren. Zij hebben hetzelfde meegemaakt. Kunnen luisteren naar uw ervaringen en begrijpen uw verdriet. Dat helpt bij de verwerking van het verlies.

Hoe werkt de groep
Maximaal 8 mensen nemen deel in een groep. Tijdens de eerste bijeenkomst maakt u kennis met elkaar. Ondanks dat iedereen hetzelfde heeft meegemaakt, heeft iedereen zijn eigen verhaal. Het is een steun te ervaren dat u niet de enige bent die in deze moeilijke situatie zit. De bijeenkomsten daarna praat u met de groep over waar u tegenaan loopt door het verlies van uw dierbare. Ook praat u over het alleen verder gaan. Hoe pakt u dat aan? Hoe doen anderen dat? U helpt elkaar in het vinden van een manier van leven die het beste bij uzelf past. Uiteindelijk kan deelname aan een gespreksgroep de betekenis krijgen van weer een stap verder zijn op uw nieuwe levensweg.

Waar en wanneer
Hou onze agenda in de gaten voor de exacte data.

Voor deelname kunt u mailen naar welzijn@swomontfoort.nl of bellen naar 0348-469109.