A A

Menu
Home / Tips om te bezuinigingen

Tips om te bezuinigingen

 

Van 27 maart tot en met 31 maart vindt de 12e editie van de Week van het geld plaats. Sinds 2010 is deze nationale projectweek de aanjager om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, thuis en in de klas. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd.

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl

Hieronder lees je een aantal tips om te bezuinigen:

  • Doe boodschappen op de markt.​ Zeker op verse groenten en fruit kan hiermee flink besparen.
  • Vergelijk prijzen voor je koopt.​ Neem de tijd om uit te zoeken waar het artikel dat je zoekt het goedkoopst wordt aangeboden.
  • Boek maandelijks een bedrag over naar je spaarrekening.​ Kies een bedrag waarvan je zeker weet dat je het kunt missen en zorg dat dit maandelijks automatisch naar je spaarrekening wordt overgemaakt. Zo spaar je bijv. voor de volgende vakantie of een andere grote uitgave.
  • Zeg overbodige abonnementen en contributies op.​ Hobby’s en tijdschriften zijn leuk maar ook kostbaar. Kies 1 abonnement en 1 hobby waarin je echt wilt investeren en zeg de rest op.
  • Neem voor onderweg zelf snacks en drinken mee.​ Tijdens een dagje uit, geven we vaak ongemerkt veel geld uit aan allerlei versnaperingen in diverse horecagelegenheden. Door zelf een flesje water en wat lekkers mee te nemen, bespaar je veel geld.
  • Kies huismerken.​ In de meeste supermarkten kan je bij bijna elk product kiezen tussen een A-merk of een goedkoper huismerk. De verpakking is soms wat minder mooi, maar de kwaliteit is vrijwel gelijk.
  • Bespaar op gas, elektra en water.​ Door korter te douchen, de was buiten te drogen bij mooi weer, de lampen alleen aan te zetten waar en wanneer het echt nodig is en de verwarming minder vaak en minder hoog aan te zetten, bespaar je maandelijks slechts een klein beetje. Op jaarbasis kan dit echter flink schelen.
  • Bespaar op schoonmaakmiddelen.​ We laten ons makkelijk verleiden om voor elk klusje in huis een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Dat is zonde want met azijn, groene zeep en baking soda kan je letterlijk alles in huis brandschoon houden voor een fractie van de kosten.