A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod gezamenlijke diensten / Telefooncirkel

Telefooncirkel

De Telefooncirkel is een dagelijks belrondje voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig persoonlijk contact. Zo heeft u elke dag met iemand een gesprek en is er altijd iemand die weet hoe het met u gaat. En dat is fijn! Mocht er iets zijn, dan sta je er niet alleen voor. Vooral voor alleenwonenden, senioren of mensen met een beperking is die vinger aan de pols niet altijd vanzelfsprekend. De telefooncirkel lost dat probleem op een eenvoudige manier op.

'SWOM Telefooncirkel: elke dag even contact'
Misschien bent u een keer te ziek om de dokter te bellen. Of u bent gevallen – maar net buiten bereik van de telefoon. Dan is het wel een heel veilig idee dat er iemand is die u elke dag even belt. Iemand die alarm kan slaan als u niet opneemt.

Hoe werkt de Telefooncirkel
Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Wanneer een deelnemer geen gehoor krijgt, neemt die meteen contact op met de vrijwilliger. Die schakelt de sleutelfiguur in om te controleren wat er aan de hand is. En belt de eerstvolgende deelnemer om het belrondje weer op gang te brengen. Het woord ‘sleutelfiguur’ mag u letterlijk nemen. Elke deelnemer die mee doet aan de telefooncirkel heeft een naam en adres opgegeven van een familielid, buurvrouw of mantelzorger die over een huissleutel beschikt. Deze kan langskomen en zo nodig voor hulp zorgen. Iedereen kan meedoen, ongeacht de leeftijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve eigen telefoonkosten.

 

Dankzij de telefooncirkel kon net op tijd hulp ingeschakeld worden...

Elke dag even een gezellig momentje... ik kijk uit naar het gesprek!