A A

Menu
Home / 't Bakkershuis momenteel te zien in Galerie Montfoort

't Bakkershuis momenteel te zien in Galerie Montfoort

In Galerie Montfoort, gevestigd in de kelder van het Oude Stadhuis, is momenteel een expositie te zien van verschillende lokale kunstenaars. Diverse olieverfschilderijen, prachtige stenen beelden en kunstobjecten die uit het hout gesneden zijn van de bijna honderd jaar oude kastanjeboom die op het Kasteelplein stond, zijn te bewonderen in de Galerie. Kunst en historie komt hier bij elkaar.

Nieuwe kunstvorm
Je kijkt je ogen uit in deze kleine historische ruimte. Er is van alles te zien. En er komt een nieuwe kunstvorm bij. Momenteel staan bij de ingang van de galerie drie bijzondere objecten. Het eerste is een maquette van ‘t Bakkershuis, het tweede is een prototype van ’t Bakkershuis gemaakt van LEGO en het derde model is het uiteindelijke resultaat van het gebouw gemaakt van LEGO met veel details. Je kan alle stappen zien hoe dit prachtige LEGO-gebouw tot stand is gekomen. In augustus, als de tentoonstelling wisselt, komen er nog meer nieuwe LEGO-objecten bij.

De Steenfabriek komt wekelijks naar ‘t Bakkershuis
Elke woensdagochtend komt de LEGO-bouwgroep bij elkaar. Samen met Pedro Jooren en Christina Heeringa van stichting De Steenfabriek Montfoort, bepalen zij het thema voor de komende weken. Om de expositie in augustus compleet te maken moeten nog nieuwe LEGO objecten gemaakt worden.

Openingstijden
De galerie is elke vrijdag- en zaterdag open van 12:00 tot 17:00 uur. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. Regelmatig wisselt de expositie in Galerie Montfoort.