A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod gezamenlijke diensten / SWOM auto

SWOM auto

De SWOM-auto is een vervoersvoorziening voor inwoners van Montfoort en Linschoten die vanwege hun beperking onvoldoende in staat zijn met het openbaar vervoer te reizen. De SWOM-auto is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur – 17:00 uur.

Let op! U kunt geen gebruik maken van de SWOM-auto...
… als u niet zelfstandig kunt lopen, altijd afhankelijk bent van een rolstoel of als u naar de dagbesteding gaat. In dat geval raden wij u aan contact met ons op te nemen, wij wijzen u dan graag op de andere vervoersmogelijkheden in de regio. Doorgaans zijn dat vervoersaanbieders die gespecialiseerd zijn in vervoer van minder valide mensen.

Hoe gaat het vervoer in z’n werk?
U wordt op het door u opgegeven adres opgehaald. De chauffeur begeleidt u indien gewenst naar de auto en helpt u met in- en uitstappen. Een inklapbare rollator of rolstoel kan in de bagageruimte vervoerd worden. U dient er rekening mee te houden dat de chauffeur 10 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u kan zijn.

Hoe kunt u reserveren?
Een rit met de SWOM-auto kan alleen ingepland worden als u deze tijdig aanvraagt. U dient de auto minimaal één dag van tevoren (voor 12:00 uur) telefonisch aan te vragen. Dat doet u op werkdagen op telefoonnummer: 0348-469109. U kunt geen voicemail inspreken. Omdat wij slechts één auto ter beschikking hebben, kunnen we niet garanderen dat uw rit altijd ingepland kan worden. Ons kantoor is op werkdagen open van 09:00 – 17:00 uur.

Inschrijven
U geeft bij één van onze medewerkers van team welzijn telefonisch door dat u gebruik wilt maken van de SWOM-auto met chauffeur. Zij maken met u een afspraak om alle gegevens door te nemen en om de voorwaarden aan u uit te leggen.

Tarieven
Maandelijkse bijdrage € 2,25 per maand
Buiten gemeente Montfoort € 0,37 per km
Binnen gemeente Montfoort € 1,30 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Woerden € 2,75 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Nieuwegein € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)

De SWOM-auto rijdt buiten de gemeentegrenzen tot maximaal 15 km.

Facturering
Uw maandelijkse bijdrage wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.