A A

Menu
Home / Welzijn / Aanbod gezamenlijke diensten / SWOM auto

SWOM auto

Bent u 55 jaar en ouder (of bent u jonger dan 55 jaar, maar heeft u een lichamelijke beperking) en u wilt meer bewegingsvrijheid? Dan is de SWOM-auto een uitstekende vervoersvoorziening. Inwoners van Montfoort en Linschoten kunnen een beroep doen op de SWOM auto met chauffeur. De chauffeurs die de auto rijden, zijn allemaal vrijwilligers.

De SWOM-auto is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur – 17:00 uur.

Let op! U kunt geen gebruik maken van de SWOM auto...
… als u helemaal niet meer zelfstandig kunt lopen of altijd afhankelijk bent van een rolstoel. In dat geval raden wij u aan contact met ons op te nemen, wij wijzen u dan graag op de andere vervoersmogelijkheden in de regio. Doorgaans zijn dat vervoersaanbieders die gespecialiseerd zijn in vervoer van minder valide mensen.

Hoe gaat het vervoer in z’n werk?
U wordt op het door u opgegeven adres opgehaald. De chauffeur begeleidt u indien gewenst naar de auto en helpt u met in- en uitstappen. Een inklapbare rollator of rolstoel kan in de bagageruimte vervoerd worden. U dient er rekening mee te houden dat de chauffeur 10 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u kan zijn.

Hoe kunt u reserveren?
Een rit met de SWOM auto kan alleen ingepland worden als u deze tijdig aanvraagt. U dient de auto minimaal één dag van tevoren (voor 12:00 uur) telefonisch aan te vragen. Dat doet u op werkdagen op telefoonnummer: 0348-469109. U kunt geen voicemail inspreken. Omdat wij slechts één auto ter beschikking hebben, kunnen we niet garanderen dat uw rit altijd ingepland kan worden. Ons kantoor is op werkdagen open van 09:00 – 17:00 uur.

Inschrijven
U geeft bij één van onze medewerkers van team welzijn telefonisch door dat u gebruik wilt maken van de SWOM auto met chauffeur. Daarna wordt er contact met u opgenomen voor een afspraak. Tijdens deze afspraak nemen we met u de benodigde gegevens door en leggen we de voorwaarden aan u uit.

Tarieven
Maandelijkse bijdrage € 2,00 per maand
Buiten gemeente Montfoort € 0,35 per km
Binnen gemeente Montfoort € 1,30 enkele rit (speciaal tarief)
Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden € 2,50 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Nieuwegein € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)

De SWOM auto rijdt buiten de gemeentegrenzen tot maximaal 15 km.

Facturering
Uw maandelijkse bijdrage wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.