A A

Menu
Home / Welzijn / SWOM auto

SWOM auto

De SWOM auto is een vervoersvoorziening voor inwoners van Montfoort en Linschoten. Mensen van 55 jaar en ouder en mensen jonger dan 55 jaar, die vanwege hun beperking onvoldoende in staat zijn met het openbaar vervoer te reizen, kunnen gebruik maken van de SWOM auto met chauffeur. De chauffeurs die de auto rijden, zijn allemaal vrijwilligers van SWOM.

De SWOM-auto is beschikbaar maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur – 17.00 uur.

U kunt geen gebruik maken van de SWOM auto...
Als u helemaal niet zelfstandig kunt lopen of altijd afhankelijk bent van een rolstoel. In dat geval raden wij u aan contact met ons op te nemen, wij wijzen u dan graag op de andere vervoersmogelijkheden in de regio.

Hoe gaat het vervoer in z’n werk?
U wordt op het door u opgegeven adres opgehaald. De chauffeur begeleidt u indien gewenst naar de auto en helpt u met in- en uitstappen. Een inklapbare rollator of rolstoel kan in de bagageruimte vervoerd worden. U dient er rekening mee te houden dat de chauffeur 10 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u kan zijn.

Hoe kunt u reserveren?
Een rit met de SWOM auto kan alleen ingepland worden als deze tijdig aangevraagd wordt. U dient de auto minimaal één dag van tevoren (voor 12:00 uur) telefonisch aan te vragen op werkdagen op telefoonnummer: 0348-469109. U kunt geen voicemail inspreken. Omdat wij slechts één auto ter beschikking hebben, kunnen we echter niet garanderen dat uw rit altijd ingepland kan worden.

Ons kantoor is op werkdagen open van 09:00 – 17:00 uur, behalve op vrijdag dan sluit ons kantoor om 12:30 uur.

Inschrijven
U geeft bij één van onze medewerkers welzijn of telefonisch door dat u gebruik wilt maken van de SWOM auto met chauffeur. Daarna wordt er contact met u opgenomen voor een afspraak. Tijdens deze afspraak worden met u de benodigde gegevens doorgenomen en de voorwaarden worden uitgelegd.

Tarieven
Maandelijkse bijdrage € 2,00 per maand
Buiten gemeente Montfoort € 0,35 per km
Binnen gemeente Montfoort € 1,30 enkele rit (speciaal tarief)
Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden € 2,50 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Nieuwegein € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)
Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn € 5,00 enkele rit (speciaal tarief)

De SWOM auto rijdt buiten de gemeentegrenzen tot maximaal 15 km.

Facturering
Uw maandelijkse bijdrage wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.