A A

Menu
Home / Welzijn / Hulpvragen / RitMaatje

RitMaatje

Gewoon even op familiebezoek, een bezoekje aan een museum of een dagje naar zee is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een SWOM-RitMaatje maakt dit weer voor u mogelijk. Met een RitMaatje krijgt u een lift van een vrijwilliger die u, met zijn eigen auto, tegen een geringe vergoeding per kilometer naar uw bestemming brengt. Een RitMaatje rijdt van maandag t/m vrijdag tot 17:00 uur en wordt ingezet vanaf 15 km en verder. Na 17:00 uur en in het weekend rijdt het RitMaatje alle afstanden. Voor korte ritten kunt u de SWOM–auto reserveren.

De beschikbaarheid nog even voor u op een rijtje:

RitMaatje

Maandag t/m vrijdag
Tussen 09:00-17:00 uur,
vanaf 15 kilometer

Maandag t/m vrijdag
na 17:00 en in het weekend,
alle afstanden

SWOM auto

Maandag t/m vrijdag
09:00—17:00 uur
tot 15 kilometer

n.v.t.

Afhankelijk van het tijdstip en de afstand kunt u een RitMaatje of de SWOM auto reserveren. Om gebruik te kunnen maken van een RitMaatje bent u lid van onze SWOM auto.

Hoe kunt u reserveren?
U kunt telefonisch een rit aanvragen. Houdt u er rekening mee dat wij afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers. Dat kan dus betekenen dat een RitMaatje niet beschikbaar is om u naar uw bestemming te brengen.

Hoe gaat het RitMaatje in zijn werk?
U wordt opgehaald op het door u aangegeven adres. De vrijwilliger begeleidt u, als u dat wenst, naar de auto en helpt u met in- en uitstappen. Samen rijdt u naar het door u opgegeven adres.

Kosten
U betaalt een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer contant aan de vrijwilliger. Vooraf laten wij u weten hoeveel de aangevraagde rit u kost, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook kosten om te parkeren komen voor uw rekening.