A A

Menu
Home / Steunpunt Mantelzorg / Ontmoetingsochtenden

Ontmoetingsochtenden

Mantelzorg geeft u zonder dat u ervoor opgeleid bent. Mantelzorgers geven veel, heel veel zorg. Ruim driekwart van alle zorg wordt door mantelzorgers gegeven. Zowel het geven als het ontvangen van mantelzorg geeft vaak veel voldoening. Mensen kunnen in hun eigen omgeving blijven, ze worden geholpen door personen die ze goed kennen. Dit alles geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen wat erg waardevol is. Maar wanneer de zorgtaak erg intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Hiervoor worden ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers georganiseerd.

Doel van de bijeenkomsten
Het doel van de bijeenkomsten is dat u er even uit bent, tijd en aandacht voor uzelf heeft. Het uitgangspunt is dat wij u helpen met het zo goed mogelijk omgaan met de zorgsituatie waarin u zit. Ook krijgt u praktische informatie over ‘zorg voor jezelfdagen’, respijtzorg, de ‘dag van de mantelzorg’ en andere actualiteiten op het gebied van mantelzorg. Deze informatie wordt ook gegeven in het informatieblad Mantelmaggezien dat vier maal per jaar verschijnt.

Inhoud van de bijeenkomsten
De bijeenkomsten hebben een verschillend karakter. De ene keer zal er met elkaar gesproken worden, de andere keer is er ruimte voor een themabespreking of voor een creatieve uiting, denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderen of een wandeling met een opdracht. Een deskundige vrijwilliger zorgt er voor dat iedereen voldoende aandacht en gelegenheid krijgt zich te uiten.

Praktische informatie
Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De groep komt elke eerste donderdag van de maand bij elkaar. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en staan onder deskundige leiding.

Interesse?
U kunt u opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg als u een keer wilt komen op de ontmoetingsochtend. Dit kunt u doen door onderstaand telefoonnummer te bellen of te mailen naar m.visser@swomontfoort.nl.