A A

Menu
Home / Steunpunt Mantelzorg / Ontmoetingsochtenden

Ontmoetingsochtenden

Als mantelzorger komt er veel op u af. U verleent zorg aan een dierbare naaste, vaak zonder dat u daarvoor opgeleid bent. Daarom organiseren we speciaal voor u 'ontmoetingsochtenden'. Het doel van deze ochtenden is dat u er even uit bent. Tegelijkertijd krijgt u praktische informatie over mantelzorg.

Hoe voorkomt u dat u overbelast wordt? Wat loopt u tegenaan? Alles komt voorbij op zo’n ontmoetingsochtend: van ‘zorg voor jezelf dagen’, respijtzorg, de ‘dag van de mantelzorg’ tot andere ontwikkelingen op gebied van mantelzorg. Deze informatie kunt u overigens ook vinden in de nieuwsbrief die meerdere malen per jaar verschijnt. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Meldt u aan via het steunpunt.

Inhoud van de bijeenkomsten
Elke bijeenkomst is anders, en voegt op eigen manier veel waarde toe. Zo zult u de ene keer uitgebreid de tijd krijgen om ervaringen uit te wisselen, een andere keer is er een themabespreking. Ook organiseren we creatieve bijeenkomsten, waarbij we samen gaan schilderen of wandelen met een opdracht. Tijdens de bijeenkomsten zorgt een deskundige er altijd voor dat u voldoende ruimte krijgt om uw ervaringen te delen of vragen te stellen.

Praktische informatie
Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De groep komt elke eerste donderdag van de maand bij elkaar. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en staan onder deskundige leiding.

Interesse?
U kunt u opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg als u een keer wilt komen naar de 'ontmoetingsochtend'. Aanmelden kan telefonisch via 0348-469109 of via steunpuntmantelzorg@swomontfoort.nl.