A A

Menu
Home / 't Bakkershuis / Ontmoetingen Online

Ontmoetingen Online

Aftrap Ontmoetingen Online voor mensen met dementie op Wereld Alzheimerdag
Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het thema dit jaar is Samen op Pad. Een mooie dag om een nieuw initiatief te starten voor mensen met beginnende geheugen klachten en hun naasten. Wethouder Annemarie van de Poll is bij dit moment aanwezig en zij zal een feestelijke digitale aftrap verzorgen.

Wekelijkse online ontmoetingen
Vanaf 21 september tot eind december komt een kleine groep mensen met geheugenklachten en/of (beginnende) dementie en eventueel hun naasten, wekelijks online bij elkaar. Het initiatief is gericht op het bezoeken van culturele activiteiten, sociaal betrokkenheid en het verminderen van eenzaamheid. Via het online platform Ontmoetingen Online ontmoeten ze elkaar vanuit hun eigen huis.

Hoe werkt het?
U kunt deelnemen via een tablet, computer of televisie. De verbinding wordt opgezet door een expert. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet. Via videobellen kunt u met elkaar praten, ervaringen kunt delen en de vrijwilliger neemt u mee op stap door de buurt. De voorkeur gaat uit naar kleine groepen: maximaal 8 deelnemer per online sessie. De ontmoetingen in en rondom Montfoort hebben als thema: samen eten en op stap gaan. De sessies duren zo'n 45 tot 60 minuten per keer. 

Wat doen ze zoal?
Vrijwilligers nemen de groep wekelijks vanuit hun eigen huis mee naar buiten. Zo brengen ze een bezoek aan molen De Valk, een kaasboerderij, een fruitteler of wandelen naar de moestuin. Dit roept herinneringen op bij de deelnemers. Zoals een vrijwilliger al zei: “Het is fantastisch om te zien hoe de mensen er naar uit kijken om erop uit te gaan en elkaar te zien. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan.” De online ontmoetingen zijn toegankelijk voor iedereen die op deze manier graag anderen willen ontmoeten.

Meedoen of vrijwilliger worden? 
Wilt u meer informatie of direct aanmelden? Kijk op www.ontmoetingen-online.nl of neem contact op met Marjon de Jong of Rachma Benaissa. Zij zijn bereikbaar via 0348-469109 of bakkershuis@swomontfoort.nl. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Kijk dan voor meer informatie op www.montfoortwerkt.nl.