A A

Menu
Home / Mantelzorg overkomt je

Mantelzorg overkomt je

Vaak sluipt overbelasting heel langzaam je leven in. Hulp vragen en accepteren is niet altijd makkelijk. En om welke hulp vraag je dan? Als je om hulp durft te vragen, zorg je samen. Wanneer een buurman, dochter, schoonzus of iemand die u kent hulp aanbiedt, neem dit gerust aan. Het geeft u ruimte voor andere dingen. Soms is het nodig om de zorg voor je naaste tijdelijk over te dragen aan een ander. Misschien omdat je ziek bent of op vakantie wilt. Het kan ook zijn dat je overbelast dreigt te raken en af en toe de zorg even helemaal los moet kunnen laten. Voor dit soort momenten is er respijtzorg (vervangende mantelzorg).

Gevoelens van eenzaamheid kunnen iedereen treffen, ook mantelzorgers.
Marleen Visser (mantelzorgconsulent) en Marjon de Jong (dementieconsulent) kunnen u hierbij helpen. Deze avond geven zij uitleg over welke soorten respijtzorg er zijn om vereenzaming tegen te gaan en de mantelzorger te ontlasten.

Informatieavond op 1 november 2018
U bent van harte uitgenodigd in het dienstencentrum van het Antoniushof. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar! Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis!

De informatieavonden van SWOM worden elke maand georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd en betrokken is bij mensen met dementie. Er zijn ook altijd professionals en vrijwilligers uit het werkveld aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen. Het is ook een gelegenheid om informatie in te winnen over de mogelijkheden die SWOM biedt op het gebied van welzijn, hulp, ondersteuning en begeleiding.