A A

Menu
Home / Informatieavond dementie

Informatieavond dementie

Mensen met dementie moeten emanciperen
Verpleegkundig consulent dementie bij het Alzheimercentrum VUmc, Freek Gillissen (59), heeft een duidelijke visie op de zorg voor mensen met dementie en hun huidige plek in onze maatschappij.

Erbij horen
Gezelschap, het gevoel er nog bij te horen. Dat is onmisbaar voor iemand met dementie. Stel, je bent gewend om altijd met twee echtparen te klaverjassen. Opeens kan één van de vier niet meer meedoen. Moet je dan die bijeenkomst schrappen, of er een andere invulling aan geven?

Betrokkenheid van de omgeving
Vroeger was dementie  een onderdeel van onze maatschappij. Als je de boerderij van je vader overnam, dan kreeg je opa erbij. Wij zijn daar niet meer op ingesteld.

Emancipatie en participatie – Hoe dan?
Volgens Freek moeten mensen met dementie emanciperen. Hij zal aan de hand van voorbeelden uit de praktijk uitleg geven, vragen beantwoorden en in gesprek gaan met de mensen die aanwezig zijn. Mee kunnen blijven doen vraagt om maatwerk, laagdrempeligheid en goed kijken wat de mens met dementie gewend is en nodig heeft.

Deze avond is niet alleen bedoeld voor mantelzorgers en hun naasten, maar juist ook voor de zorg- en hulpverleners, beleidsmedewerkers van organisaties en bedrijven die te maken hebben met de mens met dementie. Zolang mogelijk mee blijven doen, klinkt mooi, maar hoe dan?

Informatieavond op 7 februari 2019
U bent van harte welkom in het dienstencentrum van de Antoniushof. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar! Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis!