A A

Menu
Home / Steunpunt Mantelzorg / Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Als mantelzorger bent u zo druk met uw zorgtaken dat u aan uw eigen huishouden niet meer toekomt. Omdat de gemeente Montfoort u daar graag bij wil ondersteunen, heeft u vanaf 1 januari 2018 t/m 31 december 2021 de mogelijkheid om voor € 5,00 per uur hulp in de huishouding te regelen met een maximum van 5 uur hulp per 4 weken.

Ook komt u wellicht in aanmerking voor de huishoudelijke hulp toelage (HHT).

Hoe werkt het?
De huishoudelijke hulp kunt u bijvoorbeeld inzetten voor het doen van een grote schoonmaak. Maar u kunt er ook voor kiezen iedere week hulp te ontvangen. Naast de € 5,- per uur zijn er geen bijkomende kosten. De hulp wordt bij de mantelzorger thuis ingezet. Ook als degene aan wie u zorg verleent in een andere gemeente woont, kunt u gebruik maken van deze regeling. Er vindt geen indicatiestelling plaats, maar wel een registratiecheck bij het Steunpunt Mantelzorg.

Betaalt u al een eigen bijdrage voor een indicatie en hebt u vragen over deze combinatie neem dan contact op met Marleen Visser, mantelzorgconsulent. Scroll naar beneden voor de contactgegevens.

Aanbieders van huishoudelijke hulp
Naast Vierstroom Hulp Thuis voeren vanaf 2018 ook Tzorg, Stichting de Rijnhoven en PrivaZorg deze regeling uit. Inning van de eigen bijdrage van € 5,00 per uur, wordt door de aanbieders zelf verzorgd.

Contactgegevens van deze organisaties zijn:
Vierstroom Hulp Thuis: telefoonnummer 088-4003200 of stuur een mail naar info@vierstroomhulpbijhuishouden.nl
Tzorg: telefoonnummer 030-2482903  of stuur een mail naar anja.marseille@tzorg.nl
De Rijnhoven via telefoonnummer 0348-441714 of stuur een mail naar mmeiling@rijnhoven.nl
PrivaZorg via telefoonnummer 030-6365302 of stuur een mail naar info@privathuiszorg.nl

Inschrijven bij Steunpunt Mantelzorg
Wilt u gebruik van maken van de huishoudelijke hulptoelage én staat u al ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg? Dan ontvangt u binnenkort een brief, welke u nodig heeft om contact op te kunnen nemen met één van de aanbieders. Bent u nog niet ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg, dan kunt u contact opnemen met Marleen Visser via steunpuntmantelzorg@swomontfoort.nl.