A A

Menu
Home / Steunpunt Mantelzorg / Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Bijvoorbeeld voor een ouder, kind of ander familielid of een vriend of kennis. Dan bent u mantelzorger.

Onderstaande informatie is dan wellicht belangrijk voor u. Mantelzorgers komen van 2018 t/m 2020 namelijk in aanmerking voor de huishoudelijke hulp toelage (HHT).

Hulp in de huishouding
Het college van de gemeente Montfoort heeft, net als in voorgaande jaren, besloten dat mantelzorgers gebruik kunnen maken van de inzet van huishoudelijke hulp. Dit houdt in dat u vanaf 1 januari 2018 t/m 31 december 2020 de mogelijkheid hebt om voor € 5,00 per uur hulp in de huishouding te regelen met een maximum van 5 uur hulp per 4 weken. Deze hulp kunt u bijvoorbeeld inzetten voor het doen van een grote schoonmaak. Maar u kunt er ook voor kiezen iedere week hulp te ontvangen. Naast de € 5,- per uur zijn er geen bijkomende kosten. De hulp wordt bij de mantelzorger thuis ingezet. Ook als de zorgontvanger in een andere gemeente woont, kan de mantelzorger gebruik maken van deze regeling. Er vindt geen indicatiestelling plaats, maar wel een registratiecheck bij het Steunpunt Mantelzorg. Betaalt u al een eigen bijdrage voor een indicatie en hebt u vragen over deze combinatie neem dan contact op met Marleen Visser, mantelzorgconsulent bij SWOM.

Aanbieders
Naast Vierstroom Hulp Thuis voeren vanaf 2018 ook Tzorg, Stichting de Rijnhoven en PrivaZorg deze regeling uit. Inning van de eigen bijdrage van € 5,00 per uur wordt door de aanbieders zelf verzorgd.

Contactgegevens van deze organisaties zijn:

Vierstroom Hulp Thuis: telefoonnummer 088-4003200 of stuur een mail naar info@vierstroomhulpbijhuishouden.nl.
Tzorg: telefoonnummer 030-2482903  of stuur een mail naar anja.marseille@tzorg.nl.
De Rijnhoven via telefoonnummer 0348-441714 of stuur een mail naar mmeijling@rijnhoven.nl.
PrivaZorg via telefoonnummer 030-6365302 of stuur een mail naar info@privathuiszorg.nl.

Inschrijven bij Steunpunt Mantelzorg
Wilt u gebruik van maken van de huishoudelijke hulptoelage én staat u al ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg, dan ontvangt u binnenkort een brief welke u nodig heeft om contact op te kunnen nemen met één van de aanbieders. Bent u nog niet ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg, dan kunt u contact opnemen met onze mantelzorgconsulent, Marleen Visser via m.visser@swomontfoort.nl.