A A

Menu
Home / SWOM DoeMeeHuis / Het Kledinghuis

Het Kledinghuis

Heeft u behoefte aan een nieuwe basisgarderobe?
Maar zit u in een financiële situatie waarbij u (tijdelijk) niet of onvoldoende kleding kan aanschaffen? Dan kunt u bij het Kledinghuis terecht. Hier krijgt u de mogelijkheid om een basisgarderobe gratis uit te komen zoeken.

Goed gekleed de deur uit
Onze vrijwilligers en deelnemers van het DoeMeeHuis staan voor u klaar om u te voorzien van het juiste advies zodat u goed gekleed de deur uit gaat.

Inschrijven
Inschrijven gaat op afspraak! U ontvangt per seizoen (lente-zomer / herfst-winter) een kledingkaart zodat u voor uzelf en de ingeschreven gezinsleden gratis kleding kunt komen uitzoeken. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Welke dat zijn leest u hieronder.

De voorwaarden
* U woont in Montfoort of Linschoten.
* U heeft een minimum inkomen.

Om u in te kunnen schrijven, neemt u het volgende mee:

1. Deze folder*.
2. Een bewijs dat u een uitkering van FermWerk ontvangt,  een bewijs van schuldhulpverlening Plangroep, het Jeugdteam, VluchtelingenWerk of deze folder met een handtekening van een medewerker van het sociaal team SWOM.
3. Een geldig legitimatiebewijs.

* U kunt een folder aanvragen bij het sociaal team SWOM, FermWerk , het Jeugdteam, VluchtelingenWerk of bij Schuldhulpverlening Plangroep.

Huisregels Het Kledinghuis
- Bel voor het maken van een afspraak 0348 727108.
- U heeft altijd uw legitimatiebewijs bij u, bij het inschrijfmoment én als u het Kledinghuis bezoekt.
- U komt alleen.
- U krijgt 1 kledingkaart per gezinslid, hier staan twee seizoenen op. Is één seizoen vol, dan kunt u het volgende seizoen pas weer kleding uitzoeken.
- Kleding kan niet gepast worden.
- De blauwe Ikea tas is uw ‘winkelmandje’. U mag deze tas niet mee naar huis nemen.
- De uitgekozen kleding wordt door de vrijwilliger op uw kledingkaart afgetekend.
- Vrijwilligers halen tijdens het aftekenen de hangertjes van de kleding. U hoeft dat niet zelf te doen.
- Meegenomen kleding kan niet geruild worden.
- Bij diefstal wordt u (en uw gezin) onmiddellijk voor 1 jaar uitgeschreven.

Informatie voor verwijzers
Heeft uw cliënt een minimaal inkomen? Geef hem / haar dan de folder mee van Het Kledinghuis. Zet uw handtekening op de folder. Om een cliënt in te inschrijven gelden de bovengenoemde voorwaarden. Wij verzoeken u vriendelijk uw cliënt hier op te attenderen.
Inschrijven kan alleen tijdens de openingstijden:

Dinsdag: 09:30 – 12:00 uur
Donderdag: 13:30 – 16:00 uur
Vrijdag: 09:30 – 12:00 uur
Zaterdag: 12:00 – 15:00 uur

- Uw cliënt mag, na inschrijving direct gebruik maken van Het Kledinghuis.
- Spreekt uw cliënt de Nederlandse taal niet voldoende? Dan mag hij / zij iemand meenemen om te helpen bij het vertalen.
- De doorverwijzing geldt voor maximaal 2 seizoenen (herfst-winter en lente-zomer). Daarna heeft de cliënt een nieuwe folder van Het Kledinghuis nodig om weer gebruik te kunnen maken van Het Kledinghuis.

Wij houden ons aan de geldende corona maatregelen! U ook?

* Kom niet als u verkouden bent.
* Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
* Per gezin/kaart wordt 1 persoon toegelaten. GEEN kinderen.
* Maximaal 2 personen in de winkel.
* Na een half uur winkelen wordt u gevraagd uw kaart af te laten tekenen en het DoeMeeHuis te verlaten.
* Volg nauwkeurig de aanwijzingen op van de medewerkers en vrijwilligers. Bij het niet na leven van deze regels, krijgt u een aantekening op uw kaart en mag u 3 weken het Kledinghuis niet bezoeken.

Doneren
Heeft u goede, schone herbruikbare kleding en schoenen waar u afstand van wilt doen, doneer dit dan aan Het Kledinghuis. U kunt de kleding in gesloten zak in de kar, die bij het DoeMeeHuis in het halletje staat, deponeren. Zet a.u.b. geen zakken met kleding buiten bij de deur neer als wij gesloten zijn.

We nemen niet alle goederen aan
U kunt geen speelgoed of andere huisraad bij ons brengen. Deze spullen kunt u afgeven in de container van Noppes. Deze container staat op het terrein van de gemeentewerf. Voor de juiste openingstijden verwijzen wij u graag naar de website van de gemeente.