A A

Menu
Home / Dementie en leefstijl

Dementie en leefstijl

Op donderdag 2 februari organiseert ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Het thema is: Dementie en leefstijl. De avond begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Hoe gezond is uw leefstijl?
Een gezonde leefstijl geeft het leven meer kwaliteit. Dat geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen met een chronische ziekte zoals dementie. Het is belangrijk dat zij zo lang mogelijk lichamelijk en geestelijk actief blijven. Veel ‘gewone’ activiteiten leiden al tot beweging, zoals boodschappen doen en de bedden opmaken. Maar men kan ook gaan fietsen, dansen of wandelen. Hoe gezond is uw leefstijl eigenlijk? En weet u wat u kunt doen om uw leefstijl gezonder te maken?

Freek Gillissen, voormalig verpleegkundig consulent bij het Alzheimercentrum van de Universitaire Medische Centra, Amsterdam is bij ons te gast tijdens de informatieavond. Hij vertelt u hoe u met kleine veranderingen tot een gezondere leefstijl kunt komen. U krijgt tips over gezonde voeding, meer bewegen en simpele aanpassingen in en rondom uw woning.

Voorlichtingsactiviteiten vanuit ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis
U bent vanaf 19:00 uur van harte welkom in zalencentrum Het Sint Joseph, Heiliglevenstraat 4 in Montfoort. Aanvang:19:30 uur. De toegang is gratis. Tijdens deze informatieavond kunt u een vrijwillige donatie geven t.b.v. soortgelijke voorlichtingsactiviteiten.

De informatieavonden worden elke maand georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd en betrokken is bij mensen met dementie. Er zijn ook altijd professionals en vrijwilligers uit het werkveld aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen. Het is bij uitstek de gelegenheid om meer informatie in te winnen over de mogelijkheden die SWOM biedt op het gebied van welzijn, hulp, ondersteuning en begeleiding.